HomeProduseLaptopuriPrezentare: Laptopul de gaming ROG G703GXR
Laptopul ROG G703GXR prezentat în premieră în România la East European Comic Con 2019

Prezentare: Laptopul de gaming ROG G703GXR

ROG G703GXR este un desktop replacement construit să bată absolut orice alt portabil. Cele mai puternice componente hardware au fost integrate într-un pachet cu un scop unic – performanța împinsă la maximum fără grija costurilor.

ROG G703GXR este o adevărată stație de luptă mobilă, asemeni unui desktop de gaming. Portabilul este construit pe baza unui procesor Intel Core i9, din generația a noua, supratactat din fabrică ce lucrează împreună cu un accelerator grafic NVIDIA GeForce RTX 2080 cu 8GB memorie video. Memoria RAM urcă până la 64GB pentru a veni în întâmpinarea cerințelor celor mai pretențioase aplicații, indiferent dacă sunt jocuri sau aplicații de prelucrare video la rezoluție 4K.

Prezentare: Laptopul de gaming ROG G703GXR

Și acum să înțelegem de unde vine puterea suplimentară a lui G703GXR. Atât procesorul Intel Core i9-9980HK cât și placa video NVIDIA GeForce RTX 2080 cu 8GB GDDR6 VRAM sunt overclockate din fabrică. Procesorul urcă în mod normal până la 4,2 GHz, dar în acest caz vom aputea atinge 4,7Ghz, cu 11,9% mai mult. Cu Hyper-Threading activăm 16 fire de execuție în paralel, maximizând capacitatea de muti-tasking. Față de generația a opta avem un plus 39% în Cinebench, conform unui test din laboratorul ASUS.

Vezi prețul noului laptopASUS ROG G703GXR!
Laptopul oferă cea mai rapidă stocare RAID 0 pe care o puteți regăsi pe un portabil. Putem cupla până la 3 SSD-uri NVMe PCIe 3.0 x4, având două conectate direct la procesor pentru viteze de până la 8700 MB pe secundă. Tehnologia HyperDrive Extreme ne oferă un boost de 171%. Deci un maxim teoretic de 8700 față de 3200 MB/s în cazul lui HyperDrive.

Sistemul de iluminare ROG AURA oferă 14 efecte de bază și peste 16 milioane de culori. Utilizatorul poate personaliza două profiluri, accesibile rapid prin intermediul aplicației Armoury Crate și poate seta culoarea și efectul pe fiecare tastă în parte.

Performanța extremă oferită de G703GXR vine cu un cost. Avem două adaptoare de 280W, însă putem lua cu noi unul singur pentru a reîncărca bateria.
Tastatura e și ea inspirată de cele de desktop, are tehnologii anti-ghosting, overstroke, N-Key rollover și iluminare RGB pe fiecare tastă în parte. Cursa uneia este de 2,5mm, iar capacul tastei are o concavitate de 0,3 mm pentru confort și o priză mai bună.