HomeStiriPlăcile de bază ASUS bootează rapid
ROG Maximus VI Formula Z87

Plăcile de bază ASUS bootează rapid

ASUS oferă o întreagă serie de plăci de bază, disponibile cu o mulțime de funcții avansate. Plăcile de bază ASUS de ultimă generație pot inițializa sistemul de operare în numai 6 secunde, așa după cum se poate observa și în clipul de mai jos.

Windows 8.1 instalat pe ASUS

Noul BIOS UEFI este disponibil pentru plăcile de bază cu chipseturi Intel H87 și B85, oferind noi facilități de overclocking pentru cea de-a patra generație de procesoare Intel Core. Tasta DirectKey, apmplasată pe placa de bază, accesează direct BIOS-ul fără a mai aștepta apăsarea tastei Del. În cazul în care aveți carcasa închisă, puteți conecta butonul de reset la conectorul DirectKey.

Plăcile de bază ASUS sunt echipate cu module hardware și senzori care favorizează overclocking-ul. Regulatorul de tensiune DIGI+ VRM asigură controlul digital precis al alimentării procesorului, reducând consumul de energie și îmbunătățind stabilitatea. Pe lângă senzorii integrați pe placă, ASUS oferă împreună cu Sabertooth Z87 trei cabluri cu termistori, utilizatorii putând să monitorizeze manual temperaturile pe placa video, hard disk și pe alte componente critice.

ROG Maximus VI Formula Z87

ROG Maximus VI Formula Z87

Chiar și plăcile de bază mai vechi se rula noul BIOS. Update-ul de BIOS poate fi descărcat gratuit pentru 10 plăci de bază ASUS: H87-PRO, H87-PLUS, H87M-PRO, H87M-PLUS, H87M-E, H87I-PLUS, B85-PRO, B85-PLUS, B85M-E și B85M-G. Odată instalat, update-ul activează multiplicatorul de frecvență pentru procesoarele deblocate, din seria K, cum ar fi Intel Core i7-4770K și Core i5 4670K.