HomeStiriPeste 10.000 de pasionați de esports au trecut pe la standul ASUS de la Bucharest Gaming Week
Bucharest Gaming Week 2018

Peste 10.000 de pasionați de esports au trecut pe la standul ASUS de la Bucharest Gaming Week

Bucharest Gaming Week a strâns la prima ediție peste 10.000 de pasionați de esports, gameri dedicați și oameni din industria de game development din România, majoritatea participanților fiind prezentă în weekendul 27-28 ianuarie. Standul ASUS din cadrul complexului expozițional Romexpo a fost una dintre principalele atracții ale primului mare eveniment de gaming al acestui an.

ASUS a expus la Bucharest Gaming Week modele de ultimă generație, echipate cu procesoare Intel și AMD recent lansate la nivel internațional. Vizitatorii au putut vedea la lucru modele precum: ROG G752, ROG GL553, ROG GD30, ROG GT51 sau cel mai compact desktop de gaming, ROG G20, care a făcut posibil turneul de CS:GO. Alături de acestea, perifericele de gaming, proiectate în urma părerilor culese de la cei mai buni jucători din sportul electronic, au completat desktopurile expuse.

ASUS la Bucharest Gaming Week 2018

ASUS la Bucharest Gaming Week 2018

Vizitatorii au participat la numeroase activități care s-au desfășurat la standurile expozanților unde au avut loc peste 50 de competiții și tombole, iar fani de toate vârstele s-au adunat pentru a se întâlni cu creatorii de conținut, jucătorii profesioniști și youtuberii preferați.

Evenimentul central a avut loc la Romexpo, unde atracțiile principale au fost finalele esport ESL Southeast Europe Championship și Finala Sezonului 3 al Turneului Național de League of Legends. Echipele câștigătoare au fost BPro (Bulgaria) la turneul de Counter Strike: Global Offensive, echipa românească Nexus Gaming la League of Legends și jucătorul Georgios “Likeabawse” Papadimitrakopoulos (Grecia) la turneul de Hearthstone. Finala Sezonului 3 a Turneului Național de League of Legends a fost câștigată de echipa românească RedFear. Premiile totale ale acestor competiții au depășit suma de 16.000 Euro.

ASUS la Bucharest Gaming Week 2018

În cadrul Bucharest Gaming Week vizitatorii au participat la activități diverse: un workshop de game design dedicat liceenilor, o expoziție de concept art cu creații din jocurile realizate în România, un panel cu reprezentanți ai industriei de game development din țară și un game jam de 48 de ore care s-a concretizat cu un număr de 15 jocuri digitale și non-digitale realizate în timp record.

Printre momentele de top ale evenimentului central de la Romexpo se enumeră prezența Armatei României, turneul de PlayerUnknown’s Battlegrounds Romania Invitational. Bucharest Gaming Week a fost organizat de către Primăria Capitalei prin ARCUB.