HomeStiriNoi informații despre plăcile de bază cu socket AMD AM4
AMD Ryzen

Noi informații despre plăcile de bază cu socket AMD AM4

Plăcile de bază cu socket AMD AM4 sunt așteptate de fanii companiei, cât și de cei care doresc o alternativă reală la oferta Intel. Încă din primul moment, ASUS a anunțat că va oferi plăci de bază cu socket AM4, pregătite pentru gaming și overclocking, așa după cum ne-a obișnuit. Noile modele vor maximiza, cu siguranță, potențialul celor mai noi procesoare AMD Ryzen.

Ryzen este primul procesor bazat integral pe arhitectura AMD “Zen”, ce aduce performanță multicore pentru gameri, creatori de conținut și entuziaștii din întreaga lume. Ryzen este un monstru de procesor cu 8 nuclee și 16 fire de execuție și o adevărată uzină de forță pentru calculatoarele de gaming și pentru stațiile grafice.

Procesoarele Ryzen 7 cu opt nuclee, disponibile în primul trimestru al acestui an sunt în număr. Începând din trimestrul 2, AMD va lansa modelele Ryzen 5 cu 6 respectiv 4 nuclee, iar apoi modelele Ryzen 3, create pentru aplicații uzuale și având performanțe ridicate. Toate procesoarele Ryzen beneficiază de suport pentru infrastructura AM4.

Platformele AMD AM4 sunt disponibile cu chipseturi diferite

Chipsetul AMD X370

X370 este un chip din clasa Enthusiast ce oferă instrumente avansate de overclocking pentru noile procesoare AMD Ryzen. Controlul tuturor parametrilor se face cu precizie, iar cele două sloturi PCIe 3.0 sunt baza performanțelor grafice superioare.

Chipsetul AMD B350

Chipsetul AMD B350 aduce performanțe înalte și mai multă flexibilitate pentru utilizatorii care apreciază un overclocking sigur. Plăcile cu chipset AMD B350 nu vor oferi lățimea maximă de bandă PCIe, cerută de configurațiile cu mai multe plăci video.

Chipsetul AMD A320

AMD A320 este un chipset recomandat pentru sistemele multimedia, furnizând un mediu simplu și fiabil pentru lucrul de zi cu zi. Chipsetul AMD A320 va fi montat pe platforme simple și stabile, oferind opțiuni largi de conectivitate și lățime de bandă pentru calculatoarele de acasă și de la birou.

Chipseturile AMD X300 și A300

Acestea două din urmă sunt ideale pentru calculatoarele compacte, cu dimensini reduse. AMD X300 va permite overclockingul, țintind segmentul Enthusiast, în timp ce A300 va fi livrat pentru aplicații pur practice.

Plăcile de bază ASUS cu socket AMD AM4 pot avea și versiuni entry-level, în adevăratul sens al cuvântului, chiar dacă noile procesoare AMD Ryzen sunt atât de puternice. În clipul de mai jos puteți urmări o discuție pe tema noilor plăci de bază ASUS cu chipset AM4.

Întrebări și răspunsuri despre plăcile de bază ASUS cu socket AM4