HomeProduseLaptopuriLaptopurile de 15 din seria ROG Strix G sunt o alegere excelentă pentru gaming
ROG Strix G

Laptopurile de 15 din seria ROG Strix G sunt o alegere excelentă pentru gaming

Laptopurile din seria ROG Strix G sunt poate cel mai bun exemplu de fuziune a formei cu funcționalitatea, designul suplu oferind o experiență formidabilă atât pentru gaming serios, cât și pentru sarcini productive în multitasking sub Windows 10 Pro. În acest articol, îți sugerăm două modele asemănătoare, care dispun de o dotare hardware de excepție și de un design funcțional versatil, care le face potrivite în majoritatea scenariilor de utilizare imaginabile.

Laptopurile de gaming ROG Strix G G531GT-AL004 și ASUS ROG Strix G G531GT-BQ091 sunt aproape identice la prima vedere, dar la o privire mai atentă diferă la câteva capitole: procesor, capacitate SSD și rata de refresh a ecranului.

Design minimalist și funcțional

Rezultat în urmă unei colaborări cu BMW Designworks Group, designul seriei Strix G împletește forma cu funcționalitatea cu așa-numita 3D Flow Zone, care oferă răcire de ultimă generație pe care chiar o poți vedea. Mai precis, este vorba de decupajul asimetric de sub capac, care nu doar arată cool, ci literalmente este, permițând circulația liberă a fluxului de aer spre partea din spate, iar balamalele inspirate de ușile de mașină de tip gullwing ridică un pic capacul, oferind un spațiu de ventilație suplimentar. Forma sculpturală este accentuată de o bară cu iluminare RGB pe margini. Nuanța Original Black îi conferă lui Strix G un stil discret, dar care lasă să se vadă una dintre principalele caracteristici ale familiei Strix, răcirea care sporește performanțele.

Ramele super-înguste de pe marginea ecranului au permis montarea unui panou mai mare într-o carcasă mai mică decât cea a altor laptopuri din această clasă. Ramele devin, practic, invizibile atunci când te concentrezi pe conținutul afișat pe ecran, iar raportul ecran/carcasă de până la 81,5 % îți permite să vezi impecabil jocurile, stream-urile video, filmele și multe altele.

Ecrane performante de gaming

Cele două modele au ecrane de nivel IPS Full HD (1920 x 1080 pixeli), dar nu sunt identice. Diferă ratele de reîmprospătare: 60, respectiv 120 HZ, cea superioară fiind prezentă pe modelul ROG Strix G G531GT-AL004. Ce vei alege?

Rata de reîmprospătare este importantă în special în jocuri, unde uneori victoria se decide cu doar fracțiuni dintr-o secundă. O imagine fluidă, care afișează clar fiecare  moment al luptei îți conferă un avantaj competitiv important față de oponenții tăi. O latență cât de mică în afișarea acțiunii de pe ecranul adversarului te poate face să câștigi chiar dacă, în mod normal, oponentul tău are viteze de reacție mai rapide decât tine. În rest, ambele ecrane au diagonala de 15,6 inchi, sunt tratate anti-reflexii și au iluminare de fundal cu LED.

Hardware performant 

Ambele modele au placa video NVIDIA GeForce GTX™ 1650 cu 4 GB și aceeași capacitate RAM – 8 GB DDR4 la 2.666 MHz – în schimb diferă procesorul. Diferența de preț se regăsește astfel între un Intel Core™ i7-9750H și un Intel Core™ i5-9300H, precum și în capacitățile unităților SSD M.2 – 256 GB sau 512 GB.

Așadar, după o analiză mai atentă, cele două modele pe care vi le-am propus au câteva diferențe, care se mențin și în materie de preț. Dacă vrei versiunea superioară, va trebui să plătești cu aproximativ 850 de lei mai mult. Dotările suplimentare oferă și performanțe superioare, justificând diferența de preț. Oricare ar fi bugetul în care te încadrezi, însă, vei obține un laptop de gaming modern, cu performanțe peste medie în orice joc solicitant al momentului, un sistem de răcire eficient și un design de zile mari, care îți va permite să iei cu tine laptopul oriunde, fie că este vorba de lucru sau de distracție.

Vezi oferta ROG Strix G G531GT-AL004 Vezi oferta ROG Strix G G531GT-BQ091