HomeProduseLaptopuriTrei laptopuri potrivite pentru programatori în 2019
ASUS ZenBook Duo UX481

Trei laptopuri potrivite pentru programatori în 2019

Deși forma lor general acceptată a devenit un standard pentru utilizatori, laptopurile nu sunt toate la fel. Noile procese de producție au contribuit la proiectarea și fabricarea unor modele compacte și puternice, renunțându-se la carcasele voluminoase și bateriile mari. Laptopurile nu numai că au devenit foarte puternice, dar au și o autonomie mult mai mare care îi poate permite unui programator să lucreze din deplasare, dacă e presat de un termen scurt. Un laptop bun contribuie foarte mult la calitatea muncii. Rezultatele sunt obținute mai rapid, iar utilizatorul nu va mai resimți atât de mult oboseala.

Am selectat mai jos caracteristicile pe care trebuie să le aibă un laptop pentru a fi cât mai util în activitatea de programare:

 • Stocare rapidă
  Laptopul trebuie să răspundă rapid la scrierea, generarea și compilarea de cod. Să nu aibă latențe sesizabile și să nu afecteze fluxul de lucru al programatorului prin blocaje supărătoare. Prin urmare, prezența unui SSD ultra-rapid și suficient de încăpător este obligatorie.
 • Memoria RAM
  Memoria RAM este o altă specificație de care să se țină cont. De regulă se urmărește instalarea unei cantități impresionante de memorie , de peste 16GB, de preferință 24 sau chiar 32GB RAM, fără a se urmări latențele și frecvența de lucru a memorie. Memoria RAM trebuie să fie încăpătoare dar și rapidă pentru a returna datele cerute de aplicații.
 • Ecranul
  Ecranul contribuie foarte mult la oboseala ochilor. După mai multe ore de stat în fața laptopului apar amețelile și chiar încețoșarea vederii. Un panou bun trebuie să aibă cel puțin o rezoluție FullHD, să fie foarte clar pentru a contura bine codul. Funcția de filtrare a luminii albastre protejează vederea, oferind imagini mai calde.
 • Tastatura
  Un programator își dorește să scrie cod într-un mod rapid și precis, fără erori de tastare. O tastatură ergonomică, cu un răspuns tactil bun ar trebui să facă parte din acest lanț de componente și funcții care îmbunătățesc activitatea de programare.

Urmărind aspectele de mai sus am selectat pentru voi trei laptopuri ideale pentru un programator.

1. ZenBook Pro Duo UX581

ZenBook Pro Duo UX581 este un laptop unic printre ofertele actuale. Notebook-ul are un al doilea ecran tactil 4K, denumit ScreenPad Plus, montat deasupra tastaturii. Acesta le oferă utilizatorilor abilitatea de a se bucura de productivitatea și eficiența utilizării a două ecrane separate pe un singur dispozitiv portabil. Ambele ecrane, atât cel principal, cât și cel secundar sunt sensibile la atingere, acceptând inclusiv elemente de gestică.

Ecranul principal OLED NanoEdge 4K HDR are ramă îngustă pe toate cele patru laturi, rată de contrast de 100.000:1 și acoperire 100% DCI-P3. ZenBook Pro Duo UX581 este recomandat atât programatorilor cât și designerilor.

ASUS ZenBook Pro Duo (UX581)

ASUS ZenBook Pro Duo (UX581)

Vezi ofertele eMAG  Vezi ofertele PCGarage

2. ROG Zephyrus S GX502/702

ROG Zephyrus S GX502 are un format mai tradițional ce funcționează mai bine în încăperile înguste și pe genunchi. Suportul de mâini ascunde ranforsările sub formă de fagure ce fac carcasa mai rigidă acolo unde este nevoie de o rezistență mai mare. Designul inovator al sistemului de răcire eliberează adevăratul potențial al celor mai noi procesoare Intel Core i7, din cea de a noua generație și al plăcilor video NVIDIA GeForce RTX 2070, permițându-le să utilizeze la maximul ecranul validat PANTONE.

ROG Zephyrus S GX502

ASUS ROG Zephyrus S GX502

Vezi oferta CEL.RO

3. ROG Strix SCAR III G531

Laptopul ROG Strix SCAR III G531 este potrivit pentru orice scenariu de utilizare datorită formatului compact și a puterii extraordinare. Puternicul procesor Intel Core i9-9880H, cu opt nuclee, adaugă capacități multitasking ce se pot dovedi utile atunci când rulați simultan mai multe aplicații. Memoria RAM DDR4-2666 poate fi de 32GB, în timp ce datele sunt stocate pe SSD M.2 NVMe de până la 1TB și pe o soluție SSHD FireCuda.

Vezi oferta ALTEX

Urmărește prezentarea video Strix SCAR III G531

Recomandarea extra pentru avansați: ROG G703

Pe lângă cele trei laptopuri prezentate mai sus, merită menționat și model ROG G703. Acesta a ridicat cu mult nivelul laptopurilor de tip desktop replacement. G703 este extrem de puternic luptându-se de la egal la egal cu sistemele desktop moderne datorita puternicului procesor Intel Core i9 din generația noua și a placii video NVIDIA GeForce RTX 2080, ambele supratactate din fabrică. ROG G703 este un laptop de 17 inchi, puternic dar și greu în același timp, fiind mai dificil de transportat în fiecare zi.

ROG G703GXR

ROG G703GXR

Vezi oferta online pentru ROG G703