HomeProduseLaptopuriTestarea bună trece primejdia rea – Află cum sunt testate laptopurile ASUS
Testare laptopuri ASUS

Testarea bună trece primejdia rea – Află cum sunt testate laptopurile ASUS

Un design bine gândit și componente de cea mai bună calitate sunt ingrediente esențiale pentru un laptop performant, dar ceea ce scoate din mulțime modelele ASUS este calitatea construcției, care este îndelung verificată, cu ajutorul unei baterii de teste cuprinzătoare. Laptopurile consumer ASUS sunt testate strict, în conformitate cu cel mai recent și cel mai exigent standard MIL-STD 810H de calitate militară din SUA, care include 12 metode de testare și 26 de proceduri de testare pentru a asigura fiabilitate și durabilitate maximă. În acest fel, poți fi sigur că laptopul tău ASUS este deopotrivă rezistent și fiabil, cu o longevitate superioară și, prin urmare, cu o sustenabilitate deosebită.

Când te documentezi în vederea alegerii viitorului tău laptop, vei putea găsi numărul de teste trecute de fiecare model de laptop de consum în raportul de testare de calitate ASUS pentru modelul respectiv.

Suită completă de teste

Suita completă de teste a ASUS este compusă din 12 metode de testare și 26 de proceduri de testare, inclusiv teste care simulează funcționarea în condiții de mediu dure – inclusiv extreme de altitudine, temperatură și umiditate – împreună cu vibrații fizice și teste de șocuri concepute pentru a imita manipularea grea de zi cu zi.

Testarea include toate aspectele imaginabile ale diverselor scenarii de funcționare, dar și aspecte specifice ale etapei de transport către punctele de desfacere. Sunt simulate diverse tipuri de impact care este posibil să fie provocat în timpul transportului, dar și o multitudine de vibrații care pot surveni. Nu sunt omise nici simulări de temperaturi ridicate care pot apărea în locațiile de depozitare sau chiar și în timpul funcționării laptopului.

Sunt simulate, de asemenea condiții de mediu uscat sau umed, dar și situații în care temperaturile sunt foarte scăzute. De asemenea, există teste de nisip și de praf, care sunt suflate cu viteză, dar și teste care simulează utilizarea la mare altitudine. Nu sunt omise nici cicluri de îngheț și dezgheț sau teste de șoc termic și radiații solare. Oricât ți s-ar părea de extrem, viitorul tău laptop ASUS va fi testat chiar și în atmosferă explozivă (aer exploziv: 95% vapori n-Hexane)

Dincolo de standardul militar, testul de calitate ASUS

Testare laptopuri ASUS

Testare laptopuri ASUS

Laptopul nu ar trebui să te dezamăgească niciodată – punct. De aceea, laptopurile ASUS sunt supuse celui mai riguros regim de testare, folosind până la 16 teste separate în condiții de mediu pe care ASUS speră că nu le vei întâlni niciodată. Așadar, indiferent dacă ești un explorator urban sau un pionier în zone Arctice, poți fi sigur că laptopul tău va fi pregătit pentru tot ce-i poate arunca viața în cale.

Testele de durabilitate sunt concepute pentru a împinge laptopul ASUS la limitele sale fizice, în vreme ce testele de fiabilitate verifică mobilitatea, care vine la pachet cu inevitabile lovituri și zgârieturi care pot surveni în utilizarea cotidiană.

Un alt test important este cel de zgomot, care verifică zgomotul de la ventilatoare și alte componente. De asemenea, testul de descărcare electrostatică (ESD) asigură faptul că laptopurile au o protecție puternică la descărcări electrostatice. Testele de interferență electromagnetică (EMI) se asigură că există extrem de puține sau chiar deloc interferențe cu alte dispozitive electronice.

Testarea durabilității cu scenarii extreme

Toate laptopurile ASUS sunt supuse unui val de teste de durabilitate epuizante, menite să le împingă la limitele lor fizice. Aceste teste asigură că fiecare componentă a laptopului oferă un serviciu lung și de încredere, indiferent cât de dificilă devine situația. Tastaturile sunt testate cu până la 10 milioane de apăsări de taste, iar balamalele sunt „torturate” cu până la 20.000 de cicluri de deschidere și închidere, iar carcasa este supusă la 50.000 de teste de răsucire și ecranul tactil este verificat pentru un răspuns precis și consistent.

De asemenea, porturile I/O sunt conectate și deconectate de 5.000 de ori pentru rezistență și este verificată performanța, care nu trebuie să fie afectată de calitatea cablului. În cele din urmă, este testată și presiunea asupra afișajului, fiind aplicată o forță de 25 kg pe capac și pe partea inferioară a carcasei. Doar dacă supraviețuiește la toate acestea, un laptop este considerat demn de insigna ASUS.

Extrem este doar un substantiv comun

Extremele de temperatură, altitudine și umiditate pot fi vești proaste pentru un laptop, așa că laptopurile ASUS trec printr-o serie de teste climatice dure pentru a se asigura că pot supraviețui în medii dure, indiferent dacă sunt pornite sau oprite. Inginerii ASUS le „coc” la temperaturi asemănătoare deșertului, de până la 60°C, apoi le congelează până la -30 °C, supunându-le la o umiditate aburindă de 90% și verifică dacă pot supraviețui la altitudini amețitoare de peste 12.000 de metri, adică substanțial mai înalte decât Muntele Everest!

Standardele de testare depășesc standardul UE

Laptopurile ASUS au capacitate de protecție electrostatică de până la 1,5 ori tensiunea de descărcare de contact, de 1,25 ori tensiunea de descărcare în aer conform reglementării UE privind descărcarea electrostatică EN 61000-4-2. Numărul de teste pentru fiecare piesă este de peste 10 ori mai mare decât cerințele de reglementare, asigurând că laptopurile au o protecție electrostatică puternică chiar și în medii dure. Produsele ASUS sunt supuse unui test de șoc termic care implică că capacitățile de protecție electrostatică ale acelor produse încă mai păstrează după doi ani de utilizare.

Streaming WiFi fiabil și fără probleme

Performanța WiFi este reglată pentru toate laptopurile ASUS, iar modelele selectate încorporează și ASUS WiFi Master, inclusiv tehnologia exclusivă care optimizează raza WiFi. WiFi Master oferă cea mai rapidă și mai fiabilă performanță WiFi, astfel încât să te poți bucura de conexiuni fiabile și streaming fluid de videoclipuri online de înaltă definiție la distanțe mai mari decât oricând, fără interferențe. Laptopurile ASUS sunt testate pentru șoc termic înainte de a părăsi fabrica, pentru a se asigura doi ani de performanță și fiabilitate WIFI.