HomeEvenimenteEveniment ASUS Xonar pentru audiofili
Essence III

Eveniment ASUS Xonar pentru audiofili

ASUS este o companie cu 12.500 de angajați la nivel mondial și cu o cifră de afaceri anuală de 12 miliarde de dolari. Resursele financiare ale companiei au permis crearea unei echipe de ingineri de elită ce numără acum aproximativ 3.800 de persoane. Produsele ASUS sunt rodul unor activități intense de cercetare și proiectare în care sunt angrenați cei mai buni ingineri din lume, atât din interiorul companiei cât și din afara ei. Spre exemplu, laptop-urile ASUS integrează sistemele audio concepute de compania daneză Bang & Olufsen (B&O), renumită la nivel mondial.

Essence III

Essence III

ASUS România, în parteneriat cu Audioconcept (jack-fi.ro), va prezenta noile plăci de sunet Xonar Essence în cadrul unui eveniment dedicat audiofililor.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 7 iunie, între orele 11:00 – 16:00, în showroom-ul Audioconcept din strada General Ion Dragalina, nr.3, București. La eveniment va participa din partea ASUS domnul Ian Lu, Territory Product Manager pentru Europa dar și Electric Brother, un muzician de exceptie și un extraordinar compozitor, scriitor și producător. Participanții la eveniment se vor putea înscrie la o tombolă cu premii din gama ASUS Xonar.

Pentru construcția liniei Essence, ASUS a apelat la cei mai buni producători din lume, selectând componente de ultimă oră. Fiecare componentă internă a suferit un proces lung de perfecționare, ajungându-se într-un final la un produs de înaltă clasă.

ASUS Essence III

Essence III oferă suport nativ atât pentru codarea DSD64 cât și DSD128, oferindu-le audiofililor cea mai bună calitate digitală. Oscilatoarele cu aur pur, compensate cu temperatura (TCCO/TCXO), împreună cu interfața USB asincronă oferă o sincronizare precisă.

Essence III are DAC-uri AD1955 dedicate pentru fiecare canal stereo și circuite separate pentru semnalul analog, cel digital și alimentare. Componentele AD 827SQ ceramice și amplificatoarele operaționale MUSES 02, fabricate în Japonia, fac posibilă redarea unui sunet bogat pentru toate genurile de muzică, de la clasică la rock.

ASUS Essence III

ASUS Essence III

Amplificatorul încorporat este capabil să lucreze cu căști de 600 ohmi printr-o singură conexiune de 6.3mm sau printr-un set balansat ce utilizează doi conectori mini-XLR pentru cea mai bună claritate a semnalului cu minime interferențe. Sistemul este perfect pentru cei care își doresc cel mai fin control audio. Intrările pot fi digitale prin USB, Toslink, AES/EBU, prin cabluri coaxiale sau stereo auxiliar, în timp ce ieșirile pot fi stereo RCA (fonologic) sau balansate prin XLR. Pentru un control extrem de precis, Essence III include un set de atenuatori în trepte ce funcționează pentru căști și ieșirea de linie. Construcția bazată pe retransmisie elimină distorsiunile asociate cu tradiționalele comenzi de volum, în timp ce ieșirea de linie poate fi controlată prin telecomandă, o funcție rară pe convertoarele de semnal digital-analog cu atenuatori de volum în trepte.

Specificații ASUS Essence III

  • Raport semnal-zgomot (SNR): până la 117dB
  • Răspuns în frecvență (FR): <10Hz-48kHz
  • Eșantionare: 192kHz/24bit(PCM);DSD128;DSD 64
  • Intrări: USB, optic TOSLINK, AES/EBU, S/PDIF coaxial, intrare auxiliară
  • Ieșiri: conector 6.3mm , mini XLR balansat, stereo RCA, XLR balansat
  • Amplificator încorporat pentru căști 600 ohmi
  • Comutator Volume-bypass
  • Comutator USB 1.0/2.0
  • Atenuatori de volum în trepte pentru difuzoare și căști
  • Telecomandă
ASUS Essence III

ASUS Essence III

Xonar Essence One MUSES Edition

MUSES este o marcă a New Japan Radio, o companie cunoscută printre audiofili. Amplicatoarele operaționale produse MUSES sunt printre cele mai apreciate la nivel mondial. Xonar Essence One MUSES Edition integrează nu mai puțin de șase amplificatoare operaționale MUSES 01. La acestea se adaugă condensatorii WIMA, fabricați în Germania.

Xonar Essence One MUSES Edition

Xonar Essence One MUSES Edition

Xonar Essence One MUSES Edition

Xonar Essence One MUSES Edition

ASUS Essence STX II

Essence STX II și STX II 7.1 oferă claritate audio de top cu 124dB raport semnal-zgomot, un nivel mult invidiat încă de la apariția lui Essence STX, de până la 64 de ori mai bun decât nivelul unei plăci integrate obișnuite. Ieșirea pentru căști atinge o valoare incredibilă de 120dB SNR.

Pentru a atinge esența sunetului, inginerii ASUS au echipat Essence STX II și STX II 7.1 cu și mai multe componente de calitate Hi-Fi. Acestea includ surse de frecvență TCXO premium, ce asigură un nivel ultra-redus de bruiaj, stabilizatoare LDO de înaltă fidelitate și condensatori germani WIMA pentru un sunet echilibrat.

Essence STX II 7.1 este o placă de extensie ce oferă sunet surround pe 7.1 canale având ieșiri de înaltă fidelitate, cu un raport semnal/zgomot de 120dB. Placa de extensie ușor de montat se conectează într-un slot adiacent lui Essence STX II 7.1, astfel încât instalarea să fie cât mai comodă. Fiecare canal poate fi personalizat cu cele nouă socluri pentru amplificatoarele operaționale, audiofilii având libertatea totală să creeze o experiență audio perfectă.

ASUS Essence STX II

ASUS Essence STX II

Muzicalitatea profundă, așteptată de ascultătorii Essence, este livrată odată cu celebrele amplificatoare operaționale MUSES 8920 și MUSES 8820, ce oferă o tonalitate realistă și un sunet spațial. Atât Essence STX II cât și STX II 7.1 beneficiază de socluri pentru montare și vin cu un kit ce include trei amplificatoare operaționale suplimentare: două Texas Instruments LME49720 și unul MUSES 8820 ce permit utilizatorului să obțină diferite timbre vocale și combinații tonale. Kitul include o clemă care facilitează demontarea cipurilor amplificatoare.

ASUS Essence STX II

ASUS Essence STX II

ASUS Xonar U7

ASUS Xonar U7 dispune de eșalonare pe 24-biți/192KHz, un raport semnal/zgomot de 114dB și un sunet surround pe 7.1 canale, totul într-un dispozitiv compact și ușor. Arhitectura cu alimentare pe USB nu necesită un adaptor extern, făcându-l și mai portabil, în timp ce amplificatorul integrat pentru căști facilitează imersia jucătorilor în acțiunea din mediul virtual. Suficient de compact pentru a a fi strecurat într-o geantă, alături de laptop, dispozitivul ASUS Xonar U7 oferă un sunet de calitate și un confort de neegalat.

ASUS Xonar U7 Echelon Edition 7.1

ASUS Xonar U7 Echelon Edition 7.1

ASUS Xonar U3

ASUS Xonar U3 e o soluție portabilă, de buzunar, care îmbunătățește experiența audio oferită de notebook-uri. Puțin mai mare decât un stick USB, Xonar U3 este conceput pentru utilizatorii care doresc să-și transforme portabilele în adevărate centre personale de înaltă fidelitate audio cu suport Dolby și GX2.5.

Dispozitivul Xonar optimizează basul și sunetele înalte, oferind o fidelitate audio deosebită pentru căștile cu impedanțe de până la 150 ohmi. U3 folosește designul exclusiv ASUS Hyper-grounding pentru separarea semnalului audio de zgomote, redând un sunet curat și clar.

ASUS Xonar U3

ASUS Xonar U3