HomeStiriDe ce un monitor de gaming este mai bun ca un televizor?
ASUS VG245HE

De ce un monitor de gaming este mai bun ca un televizor?

Diferențele dintre un monitor de gaming și un televizor sunt foarte mari, cele două produse având cu totul alte performanțe. Un utilizator neavizat ar putea crede, la o primă vedere, că are de a face cu două panouri identice, care vor furniza aceeași parametri.

Wes de la ASUS, ne explică în clipul de mai jos, de ce un monitor de gaming este mai bun ca un televizor, chiar și pentru consolele de jocuri.
Spre exemplu, monitorul de gaming pentru console ASUS VG245HE poate intra în competiție cu un televizor cu diagonală de 43 de inci. La o primă vedere, televizorul câștigă detașat, grație diagonalei mari, însă, atunci când ne jucăm, începem să sesizăm neajunsurile.

Latențele de intrare (input lag) reprezintă timpul scurs din momentul în care este apăsat butonul de pe controlerul consolei și momentul începerii acțiunii de pe ecran. Acest timp există în orice configurație am alege, însă monitorul de gaming poate reduce această perioadă la o valoare insesizabilă. Întârzierile televizorului nu permit o evaluare rapidă a situație de pe ecran și acționarea în consecință, astfel că jucătorul are din start un handicap în lupta cu un adversar dificil. Acest lucru se poate vedea atunci când este în desfășurare o luptă, cu schimburi de focuri rapide. În clipul de mai jos se poate observa că efectul apăsărilor de buton de pe controlerul consolei este afișat cu întârziere pe ecranul televizorului. Un jucător profesionist va profita de aceste avantaje ale tehnologiei și va câștiga cu siguranță competiția.

ASUS VG245HE menține latențele de intrare la un nivel foarte redus, fiind un avantaj în jocurile dinamice.

De ce un monitor de gaming este mai bun ca un televizor?