HomeCum să...Cum să prioritizați datele cu ASUSWRT Adaptive QoS?
ASUS RT-AC68U Router Wireless

Cum să prioritizați datele cu ASUSWRT Adaptive QoS?

ASUS RT-AC3200

Dacă administrarea routerelor era până de curând un domeniu ce intra în grija specialiștilor în rețelistică, astăzi, aceste setări sunt mai simplu de efectuat datorită interfețelor grafice și descrierii detaliate a fiecărui parametru sau funcții în parte. Interfața grafică ASUSWRT permite administrarea ușoară a routerelor ASUS cu funcții complexe.

Serviciul QoS (quality-of-service), disponibil pe majoritatea routerelor high-end de la ASUS, permite prioritizarea pachetelor de date astfel încât dispozitivul dumneavoastră „să știe” ce pachete va livra prima dată către PC. QoS funcționează atât pentru conexiunile cablate, cât și pentru conexiunile wireless, fiind un adevărat avantaj pe care îl veți simți în jocurile online.

Utilizatorii pot să monitorizeze și să controleze lățimea de bandă pentru conexiunile Ethernet (LAN) și chiar să stabilească reguli pentru fiecare client în parte. Printre celelalte funcții ASUSWRT se numără: controlul parental, managementul dual WAN, maparea rețelei și partajarea imprimantei.

Urmăriți clipul de mai jos până la capăt pentru a înțelege modul în care puteți prioritiza jocurile sau pachetele de date care vă interesează.

Cum să prioritizați datele cu ASUSWRT Adaptive QoS?