HomeCum să...Cum să faci un time-lapse macro cu telefonul?
ZenHOW: Cum să faci un video time-lapse macro cu ZenFone 3 Max

Cum să faci un time-lapse macro cu telefonul?

Telefoanele inteligente de la ASUS sunt înzestrate cu o serie de funcții extraordinare care ne permit să realizăm filme cu adevărat spectaculoase. ZenFone 3 Max nu numai că oferă o baterie supradimensionată de 4100mAh, cu autonomie crescută, dar poate realiza o serie de clipuri cu adevărat remarcabile. Marcus ne prezintă în acest episod al seriei ZenHOW modul în care putem să realizăm un time-lapse macro cu ajutorul telefonului.

ASUS ZenFone 3 Max

ASUS ZenFone 3 Max

O floare diurnă are nevoie de câteva ore pentru a se deschide total, iar acest lucru nu poate fi perceput de ochiul uman. Cu ajutorul telefonului ZenFone 3 Max, Marcus a reușit să surprindă un moment extraordinar, întins pe de șase ore, pe care noi îl putem vedea în mai puțin de un minut. Totul a fost posibil datorită noilor tehnologii, disponibile acum tuturor.

Cum să filmăm o floare?

Înainte de a începe, trebuie să ne asigurăm că avem la dispoziție câteva lucruri. După ce am ales câteva flori diurne, care se deschid în zorii zilei și le-am pus într-o vază, va trebui să ne asigură că telefonul are bateria încărcată, că are suficient spațiu de stocare și că avem la dispoziție un trepied care să mențină telefonul nemișcat pe parcursul mai multor ore.

Pentru a filma o floare care se deschide va trebui să efectuăm următoarele setări.

  • Intrăm în aplicația camerei foto și alegem modul manual
  • Selectăm focusul către Macro până obținem o imagine clară
  • Următorul pas vom selecta un time-lapse
  • Ne asigurăm că am selectat rezoluția FullHD
  • Selectăm intervalul dintre capturi la cinci secunde
  • În final, vom porni înregistrarea și vom glisa icoana pentru economisirea energiei

Dacă explicații nu sunt suficient de convingătoare, vă invităm să urmăriți clipul de mai jos, unde Marcus ne arată pas cu pas cum să filmăm o floare care se deschide.

ZenHOW: Cum să faci un video time-lapse macro cu ZenFone 3 Max