HomeCum să...Cum să faceți fotografii de Crăciun cu efect bokeh

Cum să faceți fotografii de Crăciun cu efect bokeh

Sărbătorile de iarnă ne aduc fericire și o mulțime de lucruri ce merită imortalizate într-o fotografie. Fie că e doar o clipă petrecută în fața unui glob special din bradul de Crăciun sau un zâmbet în fața unei vitrine, acel moment ne poate aduce bucurie peste ani, când îl vom rememora cu ajutorul fotografiilor realizate.

Termenul bokeh ‘boke’ (ボケ) este preluat din limba japoneză și se poate traduce prin estompare. Până de curând, acest efect de estompare al fundalului era posibil doar cu ajutorul camerelor foto profesionale. Noile tehnologii au adus această prelucrare fotografică direct pe telefonul mobil, ce poate realiza cu ajutorul software-ului avansat

ASUS Zenfone 4 are toate funcțiile necesare pentru a realiza o fotografie cu efect bokeh. Tot ceea ce trebuie să faceți este să urmați câteva sfaturi și să activați funcțiile necesare.

1. Alegeți-vă scenariul

Luminile de sărbători, decorul propriei sufragerii sau un magazin frumos împodobit pot fi locuri ideale pentru o fotografie cu efect de bokeh. Indiferent de subiectul ales, decideți care va fi subiectul focalizat și separați-l de fundal.

2. Ajustați lumina

Fotografiile realizate în timpul zilei arată bine în majoritatea cazurilor, lumina soarelului fiind ideală. Pe timpul nopții sau în spațiile insuficient iluminate, senzorul de lumină montat pe telefonul ASUS Zenfone 4 poate capta fotografii cu efect bokeh chiar în aceste condiții nefavorabile. Setările manuale pot fi modificate pentru a simula efectul de adâncime.

3. Stabiliți setările camerei

Pentru o fotografie bokeh de calitate selectați camera camera principală, cu lentile de 25mm și senzor mare de 12 megapixeli. Apoi stabiliți în modul manual valorile pentru ISO și viteza obturatorului sau treceți la modul automat și lăsați camera să-și stabilească singură setările pentru condițiile locale.

Îndepărtați camera la cel puțin 10-20 de centimetri și jucați-vă cu focalizarea pentru a vă asigura că subiectul este bine focalizat în timp ce fundalul se menține blurat. În cazul în care doriți să faceți un portret pe un fundal blurat selectați modul portret al camerei foto.

4. Alterați imaginile

Odată ce ați experimentat diverse setări și ați stabilit unghiul de fotografiere puteți să mergeți mai departe și să modificați fotografia cu o aplicație special concepută în acest scop, pe care o puteți descărca din Google Play.

Aplicații precum Pixlr Editor sau GIMP vă pot ajuta să modificați fotografiile într-un mod artistic, adăugând efecte spectaculoase. Insta Bokeh și After Focus au funcții adiționale pentru estomparea fundalului. După ce ați obținut rezultatele dorite, puteți salva fotografia în memoria generoasă, de 64GB, a telefonului ASUS Zenfone 4 sau să o publicați pe rețelele sociale.

Urmăriți cele mai frumoase fotografii realizate cu telefoane ZenFone, premiate în cadrul concursului foto #WeLovePhoto!