HomeStiriCe sunt și cum funcționează butoanele AirTrigger 3 de pe ROG Phone ?
ROG Phone 3AirTrigger 3

Ce sunt și cum funcționează butoanele AirTrigger 3 de pe ROG Phone ?

Odată cu prezentarea celui mai avansat telefon de gaming al acestui an, ROG Phone 3, am luat contact cu noile butoane AirTrigger 3. Comutatoarele AirTrigger 3 acționează într-un mod total diferit față de butoanele obișnuite pe care le regăsim pe alte modele. Acestea nu comută fizic, așa cum o fac de exemplu butoanele de volum și nici tactil (capacitiv) așa cum se întâmplă în cazul vechilor butoane de la baza telefoanelor Android.

Butoane cu ultrasunete

Butoanele AirTrigger 3 folosesc ultrasunetele pentru a sesiza apropierea și depărtarea degetului de marginea marcată a telefonului ROG Phone 3. Acestea sunt mai degrabă asemănătoare cu senzorii de parcare cu ultrasunete, decât cu alte tipuri de comutatoare. Butoanele AirTrigger 3 se află pe laturile mari ale telefonului ROG Phone 3 și pot fi configurate în funcție de jos. Senzorii suportă acum mai multe gesturi, niclusiv translatarea orizontală și verticală.

Atunci când folosim telefonul în modul landscape, butoanele sunt perfect amplasate pentru a fi acționate cu degetele arătătoare. Butoanele sunt împărțite în două pentru a simula L1/L2 și R1/R2 pe ambele părți ale lui AirTriggers.

Pentru configurarea acestora glisați în partea stângă a ecranului, dinspre exterior spre interior pentur a lansa Game Genie, iar mai apoi dați click pe AirTriggers. Alte setări pentru AirTriggers se pot face din meniul Quick Settings > Settings > Advanced > AirTriggers.

Seria de telefoane de gaming ROG Phone 3 este deja disponibilă în România.

Vezi oferta ROG Phone 3 Vezi oferta pentru ROG Phone 3 Strix Edition