HomeTehnologiiCe este un ultrabook?

Ce este un ultrabook?

Am auzit cu toții până acum termenul Ultrabook, dar câți dintre noi știu cu adevărat care sunt criteriile care diferențiază un ultrabook de un laptop sau de un netbook? Tema de discuție propusă de Tech in Style astăzi este tocmai stabilirea unei definiții simple pentru acest termen.

Ce trebuie să știm, în mare, despre un ultrabook este că trebuie să fie foarte subțire, să iasă din stand-by foarte repede și să aibă o autonomie ridicată. Cu aceste trei principii de bază, Intel a formalizat o rețetă pentru acest tip nou de dispozitive. Ca un portabil să intre în categoria ultrabook-urilor, el trebuie să respecte normele și standardele impuse de Intel.

Un ultrabook al cărui display măsoară până la 13,3 inci în diagonală nu poate avea mai mult de 18 mm în grosime. Pentru cele cu display de 14 inci sau mai mare, cum ar fi ultrabook-urile ASUS S Series, limita maximă este de 21 mm.

Autonomia minină pe care o poate avea un ultrabook este de 5 ore, dar modele deja existente precum Zenbook-ul și Zenbook Prime se îndepărtează mult de această limită inferioară.

O trăsătură interesantă a ultrabook-urilor este durata în care acestea trebuie să fie pregătite de lucru. Din stadiul de hibernare, un ultrabook trebuie să iasă în maxim 7 secunde. Când vine vorba de modul stand-by, resume-ul este aproape instantaneu, poate dura maxim 2 secunde.

Urmăriți mai jos discuția Tech in Style pe tema ultrabook-urilor.