HomeProduseLaptopuriCe este și cum se folosește rotița ASUS Dial de pe laptopurile ProArt Studiobook
Controllerul ASUS Dial pe laptopurile ProArt Studiobook

Ce este și cum se folosește rotița ASUS Dial de pe laptopurile ProArt Studiobook

ASUS Dial este un controller fizic integrat în premieră pe laptopurile profesionale ProArt Studiobook și prezentat pe 2 septembrie 2021 în cadrul lansării „Create The Uncreated”.

Controllerul este sub forma unei rotițe, acțiunea ei fiind integrată pentru început în aplicațiile de editare Adobe Photoshop, Premiere Pro, Lightroom Classic și After Effects, unde permite controlul rapid, intuitiv și precis. ASUS Dial se apasă pentru a realiza selecția. Rotița nu depășește nivelul tastelor și nu atinge ecranul laptopului la închidere.

Controllerul ASUS Dial

Controllerul ASUS Dial

Rotirea lui ASUS Dial parcurge un meniul circular cu opțiuni configurabile în panoul ProArt Creator Hub. Există peste 70 de funcții care pot fi incluse: cele standard ca luminozitatea ecranului, derularea pe verticală, reglarea volumului samd, dar și unele specifice programelor specializate ca Zoom In/Out, derularea pe „timeline”, reglarea diverșilor parametri (expunere, contrast etc).

Din ProArt Creator Hub se poate stabili și viteza de selectare în meniu la rotire. Se pot stabili și grupuri de opțiuni care se accesează prin apăsarea pe ASUS Dial. Controllerul suportă complet operarea ca Microsoft Wheel Device.

Urmărește un ghid video pentru configurarea și utilizarea ASUS Dial:

ASUS Dial se găsește pe seriile ProArt Studiobook Pro 16 OLED (W7600, W5600) și ProArt Studiobook 16 OLED (H7600, H5600). O altă variantă fizică a fost implementată pe monitorul ProArt Monitor PA148.

Există și un controller virtual – ASUS DialPad, rotița fiind afișată prin iluminarea LED în colțul stânga sus al touchpad-ului pe laptopurile Vivobook Pro 14X/16X OLED (M7400, M7600, N7400, N7600).