HomeStiriCe avantaje aduce tehnologia Thunderbolt 3?
ASUS ZenBook 3 Deluxe UX490

Ce avantaje aduce tehnologia Thunderbolt 3?

Noul portabil ASUS ZenBook 3 Deluxe oferă trei porturi USB-C, două dintre acestea având suport Thunderbolt 3. Această tehnologie este deosebit de rapidă, asigurând transferul fulgerător al fișierelor de mari dimensiuni.

ASUS ZenBook 3 Deluxe UX490

ASUS ZenBook 3 Deluxe UX490

Ce avantaje oferă utilizatorului tehnologia Thunderbolt 3?

1. Transferul fișierelor cu viteze fulgerătoare

Unul dintre aspectele principale ale tehnologiei Thunderbolt 3 este viteza mare de transfer al datelor, de până la 40 Gbps sau 125MB pe secundă, adică de patru ori mai ridicată decât interfața standard USB-C. Acest lucru recomandă standardul Thunderbolt 3 pentru conectarea hard diskurilor externe ce stochează fotografii și filme la rezoluții înalte. În plus, unitățile SSD PCIe pot profita cu adevărat de viteza portului Thunderbolt 3.

 • USB 2.0 – 0.48 Gbps
 • USB 3.0 – 5 Gbps
 • USB 3.1 – 10 Gbps
 • Thunderbolt – 10 Gbps
 • Thunderbolt 2 – 20 Gbps
 • Thunderbolt 3 – 40 Gbps
 • 2. Conectarea la ecranele mari

  ASUS ZenBook 3 Deluxe dispune de un ecran FHD de 14 inci, însă, pentru vizionarea filmelor în condiții asemănătoare cu cele din cinema avem nevoie de un ecran extern cu diagonală mare. Thunderbolt 3 suportă până la două monitoare 4K cu rată de refresh de 60 Hz prin DisplayPort.

  Asus Zenbook 3 Deluxe UX490

  Asus Zenbook 3 Deluxe UX490

  3. Încărcare rapidă și convenabilă

  Avantajele aduse de portul USB-C și Thunderbolt 3 nu constă doar în transferul rapid al datelor. Prin intermediul acestui port este posibilă și încărcarea portabilului, fără a fi necesară prezența unui conector secundar pentru adaptor. Tehnologiile de încărcare rapidă permit ca bateria noului ASUS ZenBook 3 Deluxe să ajungă la nivelul de 60% în numai 49 de minute.

  Conexiuni ASUS Zenbook 3 Deluxe

  Conexiuni ASUS Zenbook 3 Deluxe

  4. Mai multă putere – chiar și pentru VR

  Atunci când avem nevoie de mai multă putere de procesare, Thunderbolt 3 se dovedește a fi un adevărat aliat al noului ASUS ZenBook 3 Deluxe. Acesta se poate transforma într-un sistem care să furnizeze imagini pentru casca de realitate virtuală (VR) prin conectarea pe Thunderbolt 3 a unei stații grafice externe ROG XG Station 2. Stația transmite prin intermediul cablului Thunderbolt 3 cantități masive de date procesate și oferă suplimentar porturi USB pentru căștile VR cele mai populare cum ar fi Oculus Rift sau HTC Vive.

  5. Conexiuni versatile

  Nimic nu este mai important ca libertatea de a alege și de a îndeplini ușor sarcinile individuale, fără restricții de compatibilitate. Mini dock-ul disponibil pentru ASUS ZenBook 3 Deluxe poate fi alimentat pe un singur port USB-C, iar porturile suplimentare, disponibile prin intermediul acestuia permit conectare mai multor periferice.

  Aflați mai multe despre noul portabil ASUS ZenBook 3 Deluxe, accesând: https://www.asus.com/Laptops/ASUS-ZenBook-3-Deluxe-UX490UA