HomeStiriCât de rezistent e ecranul Corning Gorilla Glass 4?
ASUS ZenFone Max

Cât de rezistent e ecranul Corning Gorilla Glass 4?

În viziunea tuturor, sticla este un material ușor casabil, ce se poate sparge la un șoc mai puternic. Specialiștii știu că sticla poate lua multe forme dacă este tratată corespunzător.

Sticla este formată în principal din dioxid de siliciu, component al nisipului ce poate fi găsit pe plaje sau pe malurile râurilor. În amestecuri cu diferite substanțe sticla poate deveni mai rezistentă, poate avea un punct de topire mai înalt sau poate deveni flexibilă, putând fi țesută. Fibra optică sau fibra de sticlă sunt două aplicații fascinante ale sticlei.

ASUS ZenFone Max

ASUS ZenFone Max

Specialiștii de la Corning au dezvoltat o rețetă secretă prin care sticla devine extraordinar de rezistentă. Ecranul unui telefon ASUS Zenfone Max este acoperit cu sticlă Corning Gorilla Glass 4. Cât de rezistent este un astfel de ecran puteți vedea în clipul de mai jos.

Cât de rezistent e ecranul Corning Gorilla Glass 4?

Notă! Nu faceți acest experiment acasă, riscați deteriorarea telefonului. Deși este foarte durabil, rezistând la abraziune și la șocuri, telefonul trebuie folosit și păstrat cu grijă fiind un dispozitiv electronic avansat.