HomeProduseLaptopuriTrei laptopuri ASUS Vivobook de neratat luna aceasta
ASUS Vivobook 15X OLED

Trei laptopuri ASUS Vivobook de neratat luna aceasta

Pentru procesoarele Intel și AMD, toamna se numără… nucleele. Și dacă îți ies mai puține de 8, pesemne că ai bifat ceva greșit și te-ai ales cu un procesor mai vechi. Anul acesta la CES, Intel a lansat procesoarele din generația a 12-a, care se bazează pe o nouă arhitectură hibridă, care folosește nuclee dedicate Performance (P-cores) și Efficient (E-cores), fiind foarte asemănătoare cu ARM. Nucleele P se ocupă de sarcinile active, în vreme ce nucleele E procesează aplicațiile din fundal și folosesc substanțial mai puțină energie electrică. AMD are și ea o ofertă tentantă pentru laptopurile premium: gama de procesoare mobile AMD Ryzen™ 7  cu grafică integrată Radeon™.

Poți găsi deja și pe piața locală laptopuri bazate pe ambele platforme și am alcătuit pentru tine o mică selecție de oferte cel puțin interesante, care îți vor trezi apetitul pentru un upgrade.

Vivobook 15X OLED

Vivobook 15X OLED

Vivobook 15X OLED

ASUS Vivobook 15X OLED vine cu o mulțime de funcții utile și cu un uimitor display OLED HDR cu acoperire completă a gamei DCI-P3. Vivobook 15X OLED este echipat cu un procesor Intel Core™ i5-12500H la 2,5 GHz (18M Cache, până la 4,5 GHz, 4P+8E nuclee) sau cu un Intel Core™ i7-12700H la 2,3 GHz (24M Cache, până la 4,7 GHz, 6P+8E nuclee), dar are și o alternativă AMD, cu un procesor Ryzen 7 Mobile (Renoir H și Cezanne H). Procesoarele sunt acompaniate de 16 GB de memorie DDR4 și până la 1 TB de stocare pe un SSD de 1 TB PCIe Gen 3.

Superbul ecran OLED de până la 120 Hz oferă un raport de aspect  16:9 și rezoluție 2,8K, plus o luminozitate de vârf de 600 de niți și un design NanoEdge pe trei laturi. Ecranul acoperă 100% gama DCI-P3 și este validat PANTONE pentru o acuratețe mare a culorilor și certificat TÜV Rheinland pentru emisii scăzute de lumină albastră dăunătoare.

Laptopul beneficiază de un touchpad mai mare și are o cameră web HD, cu reducere a zgomotului 3DNR. De asemenea, dispune de tratament ASUS Antibacterial Guard care inhibă 99% dintre bacterii. Tastatura ErgoSense are o cursă a tastelor de 1,4 mm și o curbură de 0,2 mm

Vezi oferta online

Vivobook S 16X

Vivobook S 16X

Vivobook S 16X

Cele trei finisaje disponibile oferă nuanțe unice tinerești făcând din Vivobook S 16X un laptop incredibil, care combină stilul îndrăzneț cu performanțele puternice. Alimentat de un procesor AMD până la Ryzen™ 9 6900HX și beneficiind de o balama cu deschidere la 180°, Vivobook S 16X este alegerea perfectă pentru productivitate, creativitate și divertisment. Laptopul vine cu 8 GB de memorie DDR5 la 4800 Mhz lipită pe placa de bază și are încă 8 GB într-un slot SO-DIMM.

Pentru a se menține rece în orice situație, tehnologia ASUS IceCool folosește conductele de căldură îmbunătățite de 8 mm și 6 mm, plus un ventilator IceBlade pentru a accelera eficient transferul de căldură.

Ecranul cu panou de nivel IPS are o diagonală de 16 inchi, cu un raport de aspect 16:10 și rezoluție 2,5K. Ramele ultra-subțiri și raportul ecran-corp de 85,8% l-au făcut pe Vivobook S 16X mai compact ca niciodată. Este cea mai potrivită alegere pentru a-ți proteja ochii, datorită nivelului scăzut de lumină albastră dăunătoare, certificat de TÜV Rheinland.

Vezi oferta online

Vivobook 17x

Vivobook 17x

Vivobook 17x

Ecranul lui Vivoboon 17x are un panou de nivel IPS și o rezoluție FHD la o diagonală de 17,3 inchi, cu o frecvență de 60 Hz și o luminozitate de 250 de niți. Ecranul clar are un design NanoEdge pe trei laturi, unghiuri largi de vizualizare și este certificat TÜV Rheinland pentru niveluri scăzute de lumină albastră.

Vine în doua variante de echipare, cu un procesor Intel® Core™ i5-12500H la 2,5 GHz (18M Cache, până la 4,5 GHz, 4P+8E nuclee sau un Intel® Core™ i7-12700H la 2,3 GHz (24M Cache, până la 4,7 GHz, 6P+8E nuclee) și oferă grafică integrată Intel® UHD Graphics/ Intel Iris Xe Graphics. Memoria de 16 GB DDR4 vine cu 8 GB lipiți pe placa de bază și încă 8 GB într-un slot SO-DIMM.

Pentru a se menține rece, Vivobook 17X folosește tehnologia ASUS IceCool, cu conducte de căldură boi și un ventilator IceBlade, care accelerează în mod eficient transferul de căldură. Ventilatorul cu 87 de lame și rotorul său sunt construite dintr-un polimer de cristal-lichid, ceea ce le face mai ușoare și mai subțiri decât ventilatoarele obișnuite.

Vezi oferta online