HomeStiriDescoperă principalele strategii de securitate cibernetică pentru afacerea ta în 2023, obținând noul studiu Gartner

Descoperă principalele strategii de securitate cibernetică pentru afacerea ta în 2023, obținând noul studiu Gartner

În dinamica lumii digitale, o abordare proactivă și informată a securității cibernetice a afacerii tale nu este doar recomandată, ci imperativă. Managerii IT și factorii decidenți în politica de securitate a unei companii se confruntă cu provocări crescânde, întrucât amenințările cibernetice devin din ce în ce mai sofisticate și agresive. Un singur incident de securitate poate afecta grav nu doar operațiunile zilnice ale unei afaceri, ci și încrederea partenerilor și a clienților.

Criza de personal în domeniul securității cibernetice

Practicile slabe de securitate transformă stațiile de lucru (endpoint-urile, fie că sunt computere, telefoane mobile sau alte dispozitive conectate) în ținte ușoare în atacurile cibernetice avansate, mai ales când personalul existent nu are competențele sau experiența necesare pentru a le preveni. În acest sens, studiul Gartner din 2021 relevă o provocare majoră: 48% dintre organizații întâmpină dificultăți în a găsi și a angaja profesioniști în securitatea cibernetică. Astfel, multe companii rămân fără o viziune clară asupra riscurilor cu care se confruntă și fără un traseu bine definit spre progres.

Construirea unei strategii de securitate mature

Gartner oferă o perspectivă valoroasă prin raportul său „Cum să îmbunătățiți securitatea punctelor terminale pentru a proteja organizațiile împotriva atacurilor cibernetice avansate”. Lucrarea oferă o imagine detaliată asupra pașilor necesari pentru evaluarea riscurilor în cadrul organizației și pentru a înțelege tacticile atacatorilor. Ulterior, ajută la dezvoltarea unei căi de urmat, cu priorități, personalizată pentru mediul de afaceri, pentru a obține o protecție mai bună și pentru a minimiza vulnerabilitățile la nivelul dispozitivelor de acces.

„66% dintre responsabilii CISO au considerat că evaluarea comparativă a nivelului de maturitate a controalelor de securitate cibernetică este esențială pentru a face față provocărilor lor.”
(Map Your Cybersecurity Controls Performance and Investments, Gartner)

Soluții integrate de securitate cu seria ASUS Expert

Amenințările IT moderne pot ataca companiile din orice direcție, prin intermediul mai multor vectori de atac, și totuși multe endpoint-uri nu sunt protejate corespunzător. Atunci când reputația este esențială, un asemenea eșec în materie de securitate poate afecta negativ dezvoltarea afacerii.

Seria ASUS Expert oferă securitate totală folosind mai multe niveluri hardware și software, contribuind la reducerea riscurilor și la menținerea încrederii clienților prin intermediul securității de nivel enterprise, al platformei Intel vPro și modulelor Trusted Platform Modules 2.0 (TPM 2.0). Această protecție robustă ajută la prevenirea atacurilor hackerilor și permite personalului MIS („Management Information Systems”) să controleze și să gestioneze de la distanță echipamentele companiei.

Fii informat și protejează-ți compania

Investiția în securitatea cibernetică și în actualizarea constantă a cunoștințelor în acest domeniu este esențială. Descarcă raportul Gartner pentru a descoperi toate informațiile și pentru a elabora o strategie cuprinzătoare și eficientă împotriva amenințărilor cibernetice emergente. Protejează-ți activele digitale și asigură-te că afacerea ta se va dezvolta în siguranță prin mediul online în 2023 și mai departe.

Raportul Gartner – pe care îl poți obține prin simpla completare a formularului de pe site-ul ASUS – definește o foaie de parcurs pe cinci niveluri pe care specialiștii SRM („Security and Risk Management”) o pot folosi pentru:

  • a întrerupe starea de fapt pentru a ajunge la rezultate rapide și pentru a-ți perfecționa personalul
  • a dezvolta, identificând cerințele, inventariind sistemelor actuale și scoțând din uz sistemele de operare aflate la sfârșitul ciclului de viață
  • a defini un centru formal de operațiuni de securitate, raportând și urmărind performanțele și dezvoltând un sistem proactiv de detectare și răspuns

Completează formularul pentru a obține un raport care te va ajuta să îmbunătățești securitatea cibernetică a endpointurilor din cadrul companiei.