HomeTehnologiiASUS Splendid te ajută să reglezi culorile redate pe ecranul laptopului

ASUS Splendid te ajută să reglezi culorile redate pe ecranul laptopului

ASUS Splendid este o tehnologie ASUS integrată în aplicația MyASUS, care optimizează calitatea imaginilor redate, îmbunătățind strălucirea culorilor, rata de contrast și claritatea.

Splendid oferă patru moduri de personalizare a culorilor:

  • Normal
  • Vivid (viu colorat)
  • Manual (reglarea manuală a temperaturii de culoare).
  • Eye Care (pentru protejarea ochilor)

Modul Normal este optimizat pentru sarcini uzuale, precum navigarea web și lucrul cu documente. Modul Vivid potențează culorile pentru o experiență vizuală vie și plină de culoare, iar Eye Care reduce cu până la 30% emisiile de lumină albastră dăunătoare vederii, fiind modul recomandat pentru lectură pe intervale mai lungi. Există o scală de la 1 la 5 pentru intensitatea acestui filtru de protecție. Utilizatorii care vor să își personalizeze singuri redarea culorilor pot ajusta temperatura de culoare  în modul Manual.

ASUS Splendid permite și schimbarea gamei de culori a ecranului între Nativ, sRGB, Display-P3 și 100% DCI-P3.  Dacă doriți să redați culorile originale ale unui panou OLED precalibrat din fabrică puteți opta pentru modul Nativ, gamut-ul preselectat în MyASUS. Paleta sRGB este cea recomandată redării conținutului de pe Internet, în timp ce DCI-P3 este un gamut de nivel cinematografic.  Setul Display P3 este recomandat pentru utilizarea de zi cu zi.

Urmărește un video despre MyASUS