HomeProdusePerifericeASUS SmartO MD200, un mouse ergonomic pentru office și călătorii, ideal pentru dreptaci

ASUS SmartO MD200, un mouse ergonomic pentru office și călătorii, ideal pentru dreptaci

Dacă ești utilizatorul unui laptop ASUS, îți recomandăm un accesoriu ideal pentru călătorii, mouse-ul ASUS SmartO MD200 pe care îl poți partaja cu trei dispozitive. Este un model extrem de ergonomic, optimizat pentru dreptaci.

Pe lângă cele două butoane tradiționale are o rotiță zimțată pentru scroll care se poate și apăsa ca buton, funcția implicită fiind aceea de scroll prin mișcarea mouse-ului pe pad. Sub palmă se află butonul de schimbare a rezoluției DPI. Valoarea maximă este 4200 dpi.

Pe stânga sunt amplasate alte două butoane (Înainte/Înapoi) configurabile. Se pot apăsa cu degetul mare, deget care în restul timpului va găsi foarte confortabilă scobitura în corpul mouse-lui. Astfel rezemat, degetul nu va obosi și nici nu va freca suprafața biroului sau padul îngreunând glisarea.

Ergonomia e principalul atribut al acestui mouse. Forma sa – înalt de 42,3 mm, lung de 114,5 mm și lat de 71 mm – facilitează palm grip-ul, atât podul palmei cât și degetele pe lungime fiind în contact cu mouse-ul.

Dispozitivul cântărește 85 de grame fără bateria AA. Fiind gândit să fie portabil, MD200 are un elastic retractabil în partea din față, ca o gaică. Se poate prinde cu degetul – mai sigur atunci când trebuie să iei și laptopul în brațe, sau se poate agăța într-o carabină din interiorul rucsacului ori într-un suport pe lateralul unei stații de lucru.

Un mouse utilizat în diverse medii poate acumula multe bacterii dăunătoare, însă MD200 este acoperit cu un strat anti-bacterian, care inhibă dezvoltarea bacteriilor pe suprafața mouse-ului. Se reduce cu până la 99% înmulțirea bacteriilor într-un interval de 24 de ore. Acest strat protector acoperă atât zonele vopsite cât și suprafețele din ABS ale mouse-ului.

Mouse-ul alunecă foarte ușor grație a patru piciorușe 100% din teflon.

Senzorul optic de mare precizie al lui MD200 poate opera inclusiv pe mesele de sticlă, iar switch-urile interne pot rezista până la 10 milioane de clickuri.

MD200 funcționează cu o singură baterie de tip AA. Având Bluetooth 5.0 și un consum redus de energie, mouse-ul poate rezista cu o baterie AA până la un an de zile. Prin urmare, ai grijă să folosești o baterie de calitate pentru a eventualele scurgeri după o perioadă mai lungă.

ASUS MD200 se poate conecta la un sistem doar prin conexiuni wireless devreme ce e gândit pentru portabilitate și nu are vreo interfață USB. Se poate cupla atât prin radio în banda 2.4 GHz, cu ajutorul unui dongle ce stă andocat în interior, lângă baterie. Pentru scoaterea lui trebuie apăsat și tras în exterior capacul de pe spate, cel cu cea mai mare felie de teflon.  Alternativ, se poate folosi modul Bluetooth. Trecerea între cele două modalități de conectare și starea oprită se face cu ajutorului unui mic comutator cu trei poziții.

În cazul Bluetooth, MD200 poate reține trei dispozitive cu care să se asocieze rapid. Acestea se pot selecta cu ajutorul butonului PAIR, trei leduri numerotate indicând dispozitivul current. În cazul în care se dorește asocierea inițială cu un sistem nou, acest buton trebuie apăsat câteva secunde până când ledul aferent începe să clipească. Reconectarea rapidă la unul din cele trei computere se face cu o apăsare unică a aceluiași buton. Mai multe apăsări punctuale permit derularea între cele trei dispozitive.

Urmărește prezentarea mouseului alături de ASUS Zenbook 14 OLED (UX3402)