HomeStiriASUS a obținut ratingul de „Leadership” din partea Carbon Disclosure Project (CDP)
ASUS este leader în raportul CDP 2023

ASUS a obținut ratingul de „Leadership” din partea Carbon Disclosure Project (CDP)

ASUS a obținut ratingul de „Leadership” din partea Carbon Disclosure Project (CDP) în cadrul raportului său privind schimbările climatice 2023 și al ratingului privind angajamentul furnizorilor. Acest scor validează poziția de lider a ASUS privind dezvăluirea informațiilor de mediu și angajamentul eficient al lanțului său de aprovizionare din perspectiva schimbărilor climatice. CDP este o organizație globală non-profit care servește drept standard  în raportarea de mediu.

De asemenea, ASUS se numără printre primii 25 în topul Clean200 – ediția 2024, în urcare cu 69 de locuri de pe poziția 93 de anul trecut. Află mai multe de aici.

Leadership, transparență și implicarea furnizorilor în ceea ce privește schimbările climatice

Angajamentul ASUS față de responsabilitate și transparență strălucește și prin ratingul de nivel „Leadership” în raportul CDP 2023 privind schimbările climatice. Acest scor evidențiază responsabilitatea ASUS în ceea ce privește dezvăluirea informațiilor de mediu și acțiunile privind clima. Performanța ASUS a depășit cu mult scorul C, care a reprezentat media globală și a industriei de echipamente electrice/electronice.

Dintre cele 11 categorii de evaluare, ASUS a obținut cele mai bune scoruri la capitolul strategie de afaceri, planificare financiară și analiză de scenariu; inițiative de reducere a emisiilor de carbon și produse cu emisii reduse de carbon; și emisii Scope 1 și 2. În plus, performanțele ASUS în categoriile de dezvăluire a emisiilor Scope 3 și de implicare a furnizorilor i-au adus recunoașterea ca fiind o companie de top în cadrul CDP 2023 Supplier Engagement Rating.

Proiectul privind schimbările climatice al CDP evaluează peste 20.000 de companii în ceea ce privește dezvăluirile lor de mediu și le evaluează în funcție de categorii precum guvernanța climatică, strategia și gestionarea riscurilor și oportunităților legate de climă. CDP evaluează apoi ratingul de angajare a furnizorilor (Supplier Engagement Rating) al companiilor pe baza răspunsurilor acestora legate de gestionarea lanțului de aprovizionare în cadrul proiectului privind schimbările climatice.

Promovarea sustenabilității prin acțiuni consecvente

La obținerea ratingului de „Leadership” în cadrul CDP au contribuit mai multe realizări cheie ASUS. În primul rând, obiectivele de reducere a emisiilor pe termen scurt au fost validate de inițiativa Science-Based Targets (SBTi). O validare SBTi indică faptul că obiectivele ASUS sunt în concordanță cu obiectivul de limitare a schimbărilor de temperatură la nivel global la 1,5°C peste nivelurile preindustriale.

În plus, ASUS își gestionează în mod activ lanțul de aprovizionare pentru reducerea emisiilor de carbon. Aceasta include stabilirea unor obiective clare de reducere pentru întregul său lanț de aprovizionare, clasificarea furnizorilor în funcție de capacitățile și intensitatea de gestionare a emisiilor de carbon și punerea la dispoziția furnizorilor a mai multor resurse pentru a impulsiona transformarea cu emisii reduse de carbon în întregul lanț de aprovizionare.

De asemenea, ASUS își prezintă în mod transparent scenariul financiar și strategia de afaceri părților interesate în rapoartele independente ale Task Force on Climate-Related Financial Disclosure (TCFD). În plus, ASUS a obținut RE30 în toate centrele sale operaționale globale în 2023, alinierea în continuare la calea sa net-zero de a utiliza 100% energie regenerabilă în operațiunile sale la nivel mondial până în 2035.