HomeStiriASUS urcă 69 de poziții în clasamentul Clean200 2024
ASUS în Top 25 în clasamentul Clean200 din 2024

ASUS urcă 69 de poziții în clasamentul Clean200 2024

ASUS se numără printre primii 25 în topul Clean200 – ediția 2024, în urcare cu 69 de locuri de pe poziția 93 de anul trecut. Indicele Clean 200 este publicat de Corporate Knights, o reputată firmă de cercetare canadiană care militează pentru o economie sustenabilă. Compania ASUS a fost recunoscută pentru dezvoltarea de produse ecologice inovatoare care generează venituri curate, subliniind angajamentul ferm al companiei de a promova o economie circulară.

ASUS a obținut, de asemenea, scoruri la nivel de „Leadership” din partea Carbon Disclosure Project (CDP) în cadrul raportului său privind schimbările climatice 2023 și al ratingului privind angajamentul furnizorilor. Mai multe detalii găsești aici.

Design Thinking determină creșterea curată a veniturilor

Selectate dintr-un grup de peste 6.700 de firme globale listate la bursă, indicele 2024 Clean200 identifică primele 200 de companii în funcție de veniturile obținute din produse și servicii nepoluante. A doua includere consecutivă a ASUS în listă, împreună cu ascensiunea impresionantă din acest an, subliniază concentrarea strategică asupra promovării unei economii durabile. De asemenea, ASUS s-a clasat în mod remarcabil pe locul 2 în Taiwan și pe locul 7 în rândul companiilor IT globale.

Angajamentul ASUS pentru dezvoltarea de produse ecologice și obținerea de etichete ecologice internaționale a propulsat ascensiunea în clasament, cu 87,2% din veniturile sale provenind din produse ecologice în 2022. Axată pe urmărirea unei economii circulare, ASUS valorifică Design Thinking și progresul tehnologic în domeniul sustenabilității pentru a crea produse ecologice care să minimizeze impactul asupra planetei.

În plus, ASUS își gestionează în mod activ lanțul de aprovizionare pentru reducerea emisiilor de carbon. Aceasta include stabilirea unor obiective clare de reducere pentru întregul său lanț de aprovizionare, clasificarea furnizorilor în funcție de capacitățile și intensitatea de gestionare a emisiilor de carbon și punerea la dispoziția furnizorilor a mai multor resurse pentru a impulsiona transformarea cu emisii reduse de carbon în întregul lanț de aprovizionare.

De asemenea, ASUS își prezintă în mod transparent scenariul financiar și strategia de afaceri părților interesate în rapoartele independente ale Task Force on Climate-Related Financial Disclosure (TCFD). În plus, ASUS a obținut RE30 în toate centrele sale operaționale globale în 2023, alinierea în continuare la calea sa net-zero de a utiliza 100% energie regenerabilă în operațiunile sale la nivel mondial până în 2035.