HomeStiriASUS extinde rețeaua wireless cu RP-N53 Dual-Band
ASUS RP-N53 Dual-Band

ASUS extinde rețeaua wireless cu RP-N53 Dual-Band

Pentru extinderea acoperirii rețelei wireless, ASUS îți recomandă dispozitivul dual-band RP-N53 ce utilizează antene interne puternice. Repeaterul lucrează împreună cu routerele ASUS sau cele ce provin de la alți producători, în benzile de 2.4GHz și 5GHz cu viteze de până la până 600Mbit/, eliminând obstacolele din calea transmisiei și zonele fără acoperire. Utilizatorii obțin un acces stabil la internet într-o zonă mai largă dispusă pe mai multe etaje, incluzând curți, garaje, pivnițe și acoperișuri.

De două ori mai multă flexibilitate cu dual-band

RP-N53 oferă performanță wireless de până la 300Mbit/s în banda de 2.4GHz și suplimentar 300Mbit/s în banda de 5GHz. Odată ce două frecvențe sunt folosite în tandem, lățimea de bandă ajunge la 600Mbit/s, cu banda de 2.4GHz pretabilă pentru browsing web și rețele sociale iar banda mai liberă de 5GHz pentru streaming HD și jocuri online.

ASUS RP-N53 Dual-Band

ASUS RP-N53 Dual-Band

Antenele cu intrări multiple și ieșiri multiple (MIMO) ale modelului RP-N53 asigură performanțe stabile în ambele frecvențe. Clienții pot schimba rapid benzile de operare utilizând browserul web.

Instalare fără efort cu o apăsare de buton

Pentru a conecta dispozitivul RP-N53 la un router utilizatorul trebuie să apese butonul WPS, iar instalarea este completă. WPS (wireless protected setup) este compatibil cu routerele ASUS, cu cele provenite de la alți producători, precum și cu telefoanele inteligente, calculatoare, tablete, console de jocuri și televizoare inteligente.

Muzică wireless

Utilizatorii pot să asculte muzică oriunde în casă cu RP-N53, acesta incluzând un conector audio de 3.5mm. RP-N53 se conectează la boxe și devine o parte a sistemului multimedia, oferind muzică wireless de la un dispozitiv sursă cum ar fi o unitate de stocare USB conectată la router. Fișierele audio sunt transmise de pe unitatea de stocare la RP-N53 care la rândul lui interacționează cu sistemul audio pentru a redarea sunetului.

RP-N53 Dual-Band

RP-N53 Dual-Band

Indicator de semnal și senzor tactil

RP-N53 dispune de indicatoare LED pentru intensitatea semnalului, primul este dedicat benzii de 2.4GHz iar cel de al doilea celei de 5GHz. Clienții pot evalua puterea recepției în orice locație, poziționând aparatul în zone unde performanța este cea mai bună. Indicatoarele LED au și funcționalitate estetică și pot fi stinse cu o simplă atingere grație senzorului încorporat.

Video Review Router ASUS RT-N56U/Range extender RP-N53

Jurnaliștii de specialitate au testat această soluție pentru extinderea rețelei și au concluzionat.

Asus RP-N53 este o soluție bună pentru extinderea acoperirii unei rețele wireless. Este un dispozitiv complex, dual-band, cu aspect plăcut, dar pentru toate acestea are și un preț mărișor, ceea ce-l face accesibil, în opinia mea, doar firmelor și celor care nu au alte soluții tehnice la dispoziție, spune Radu Dumitru pe siteul NWRadu.ro.

Unde găsești routerul ASUS RT-N56U și Range extender RP-N53?

ASUS RP-N53 este disponibil începând cu luna mai. În România, ASUS RP-N53 poate fi cumpărat de la magazinele: emag.ro, mediadot.ro, pcgarage.ro, cel.ro, precum și de la alte magazine specializate.