HomeProduseLaptopuriASUS anunță noile laptopuri de gaming la RE:DEFINE 2019 în Istanbul
New ROG Laptops 2019

ASUS anunță noile laptopuri de gaming la RE:DEFINE 2019 în Istanbul

Republic of Gamers (ROG) a anunțat actualizarea întregii familii de laptopuri de gaming cu prilejul unui eveniment desfășurat în Istanbul la Esma Sultan Mansion, pe malul Bosforului, în fața unei audiențe formate din jurnaliști din domeniul tehnologiei, veniți din 15 țări.

Colecția ROG Spring 2019 pune laolaltă modele complet noi și sisteme reîmprospătate pentru a echilibra performanța cerută de gameri, de creatorii de conținut și utilizatorii avansați cu confortul ce îmbunătățește utilizarea zilnică. Linia de produse cuprinde sisteme „desktop replacement” puternice, portabile suple și expresii evoluate ale laptopurilor cu formă tradițională.

ASUS REDEFINE 2019

Intră în contact cu ROG Mothership: viitorul portabilelor „desktop replacement”

Formele tradiționale limitează răcirea și sunt blocate într-o poziție fixă cu scopul de a se potrivi într-un format ce poate fi folosit așezat pe genunchii utilizatorului. Acesta este un compromis bun pentru o mulțime de laptopuri, dar portabilele „desktop replacement” sunt prea grele pentru a sta confortabil, astfel că ROG a reimaginat forma pentru a îmbunătăți experiența de utilizare.

ASUS REDEFINE 2019

În loc să stea așezat pe masă, ROG Mothership stă în poziție verticală pentru a-i oferi sistemului de răcire acces nelimitat la fluxul de aer din spate. Tastatura este separată și se pliază pentru maximum de flexibilitate, oferind libertatea amplasării într-o poziție perfectă, iar conectivitatea cablată sau wireless depinde de scenariul de folosire. Detașarea tastaturii dezvăluie un rând de patru difuzoare îndreptate direct către utilizator, creând o bară de sunet eficientă chiar sub afișaj.

Fluxul îmbunătățit de aer al designul vertical îi permite modelului ROG să răcească sistemul fără a sacrifica viteza. Cu o grosime de 29,9 mm, ROG Mothership este surprinzător de subțire pentru puterea pe care o oferă. O parte din merite merge către corpul prelucrat pe mașini CNC care a fost fasonat cu precizie pentru o potrivire perfectă. Durează aproape 20 de ore pentru a prelucra toate piesele dintr-un bloc solid de aluminiu, rezultând linii cizelate și piese perfect formate, ce reflectă grija și atenția la detalii în timpul procesului de fabricație.

ROG Mothership

ROG Mothership

ROG Mothership oferă opțiuni pentru ecran adresate atât gamerilor, cât și creatorilor de conținut. Un panou FHD ultrarapid, cu rate de refresh de 144Hz și 3ms timp de răspuns, va satisface jucătorii care doresc să experimenteze un număr de FPS-uri cu trei cifre pentru jocuri rapide. Alternativa 4K UHD de 60Hz oferă cel mai bun echilibru pentru demersurile creative, cu detalii incredibile și acoperirea completă a spațiului de culoare Adobe RGB pentru o paletă coloristică largă.

Flexibilitate supremă cu Zephyrus S GX502

În timp ce Zephyrus S GX701 și GX531 au o poziție avansată a tastaturii care lasă mai mult spațiu pentru răcire și reduce temperatura zonelor unde se așează mâinile, noul GX502 adoptă un format mai tradițional ce funcționează mai bine în încăperile înguste și pe genunchi. Acesta este cel mai polivalent Zephyrus, fiind adaptat pentru a satisface atât jucătorii avansați, cât și creatorii de conținut profesional.

Evenimentul ROG RE:DEFINE de la Istanbul (26 aprilie 2019)

Evenimentul ROG RE:DEFINE de la Istanbul (26 aprilie 2019)

Suportul de mâini ascunde ranforsările sub formă de fagure ce fac carcasa mai rigidă acolo unde este nevoie de o rezistență mai mare. Procesul pornește cu aliaj de magneziu topit și utilizează o combinație de turnare în matriță și prelucrare, creând o piesă solidă, care rezistă torsionărilor ce ar face alte laptopuri subțiri să se simtă ieftine și nesigure. Acoperirea plăcută la atingere adaugă un finisaj fin, care respinge amprentele și adaugă o strălucire subtilă.

Răcirea AAS îmbunătățită îi permite modelului de top echipat cu GeForce RTX 2070 să urce până la 1540MHz la 115W cu ROG Boost în Turbo Mode, o frecvență și un consum rezervat laptopurilor de dimensiuni mari.

Racire Zephyrus

Zephyrus S GX502 ține pasul cu Strix SCAR III și poate fi dotat cu panoul mai recent de 240Hz/3ms. Ecranul validat PANTONE, de nivel e-sport, face ca jocurile de tip „shooter” să ruleze fluid, cu claritate de cristal, în timp ce garantează acuratețea culorilor pentru creatorii de conținut.

Acceleratorul grafic exclusiv ROG poate comuta între NVIDIA G-SYNC pentru o experiență mai bună de gaming și Optimus pentru o autonomie mai mare. Având o grosime de numai 18,9 mm și cântărind 2 kg, noul model este ușor de transportat pentru un dispozitiv atât de puternic.

ROG Zephyrus S GX502

ROG Zephyrus S GX502

În ciuda carcasei compacte, există spațiu la interior pentru două SSD-uri ce pot fi configurate în RAID 0 pentru a maximiza performanța. Sunetul actualizat utilizează un DAC ESS SABRE ce reduce zgomotul și distorsiunile pentru ieșirile de căști, oferind sunet de înaltă fidelitate cu o gamă dinamică mai largă.

Wi-Fi-ul de clasă gigabit cu RangeBoost este completat de un conector Ethernet gigabit pentru a putea alege între comoditatea wireless și performanța rețelei cablate.

Zona de mijloc e acoperită de Zephyrus M GU502

Asemeni lui Zephyrus S GX502, Zephyrus M GU502 oferă ecrane validate PANTONE cu 144Hz și 240Hz cu 3ms timp de răspuns. Suportul pentru încărcarea USB-C rămâne alături de tehnologia NVIDIA Optimus, ajutând laptopul să funcționeze mai mult timp atunci când este departe de o sursă de energie. În testele interne, bateria de 76Wh oferă peste 8 ore1 la o singură încărcare. Având acceleratoare grafice care urcă în gamă până la GeForce RTX 2060, există suficientă putere de calcul pentru a genera un framerate cu trei cifre în jocurile populare.

ROG Zephyrus S GX502

ROG Zephyrus S GU502

Chip-ul nu necesită AAS pentru a rămâne rece; chiar și fără el, ventilatoarele puternice ale modului termic și cele patru radiatoare sunt suficient de eficiente pentru a tacta nucleul grafic până la 1435MHz la 90W în ROG Boost în Turbo Mode. Deși duce lipsă de guri de ventilație extinse, carcasa este aproape identică cu cea lui GX502. Același aliaj de magneziu cu structură ranforsată este finisat cu un strat plăcut la atingere, adăugând o tușă clasică ce ajută modelul Zephyrus M să se integreze în orice mediu. Tastatura iluminată Aura Sync poate fi personalizată, iar opționalul control pe tastă2 permite dispuneri personalizate, ce identifică tastele critice pentru jocuri și fluxuri de lucru.

Restul specificațiilor urmăresc modelul Zephyrus S pas cu pas: DAC ESS SABRE, suportul pentru SSD-uri duale NVMe în RAID 0 și conectivitatea completă ce include ieșiri duale pentru ecran, plus suficiente porturi USB pentru a conecta mouse-ul, gamepad-ul și o unitate externă de stocare. Caracteristicile și componentele rafinate au pus Zephyrus M la o distanță remarcabilă de alternativele de ultimă generație, însă fără prețul premium.

Strix împarte diferențele în dimensiuni standard

Cele mai recente serii de laptopuri Strix sunt disponibile cu ecrane de dimensiuni de 15,6” (G531) și 17,3” (G731), cu rame ultrasubțiri pentru o amprentă mult mai compactă. Aceste modele cu dimensiuni medii sunt disponibile în versiunile SCAR III și Hero III, optimizate pentru dominația în esports, alături de configurațiile accesibile Strix G, ce se concentrează pe caracteristicile de bază ale jocurilor.

Inspirate de colaborarea cu BMW Designworks Group pentru a imagina viitorul laptopurilor de gaming, noua serie Strix captează privirea cu zonele reliefate ce se întind pe mijlocul laptopului până în partea inferioară. Balamalele tip foarfecă sunt poziționate înainte pentru a face loc ventilației suplimentare din zona 3D Flow Zone din spate, iar o tăietură asimetrică sub ecran evită interferențele cu fluxul de aer din împrejur.

ROG Strix G

ROG Strix G

Balamaua se ascunde în carcasa laptopului atunci când este închisă. Stilul personalizat permite iluminatului Aura Sync să se extindă în mediu cu o bară de lumină opțională ce se desfășoară în partea din față și pe lateralele corpului. Aceasta proiectează pe masă o lumină care se poate personaliza, permițându-vă să setați un accent luminos adecvat oricărei stări, de la neon la ceva mai subtil. Întorcând carcasa dezvăluim șuruburile Phillips standard ce nu necesită scule speciale pentru a fi îndepărtate.

ASUS REDEFINE 2019

Toate sunt accesibile, iar împreună cu clemele mici de sub carcasă, simplifică separarea panoului inferior și accesul la componentele din interior. Deschiderea carcasei expune sloturile duale SO-DIMM cu suport până la 32GB de RAM și sertarele pentru unitățile M.2 și de 2,5”, cu flexibilitate pentru diverse opțiuni de stocare.

Noile laptopuri ROG dintr-o privire

ROG Mothership GZ700 Zephyrus S GX502 Zephyrus M GU502 Zephyrus G GA502
Diagonală 17.3″ 15.6″ 15.6″ 15.6″
Formă Vertical detașabil Clapetă Clapetă Clapetă
Ecran 4K 60Hz
FHD 144Hz
FHD 240Hz FHD 240Hz FHD 120Hz
G-Sync Da Da Nu Nu
Grafică GeForce RTX 2080 GeForce RTX 2070 GeForce RTX 2060 GeForce GTX 1660 Ti
Procesor Core i9-9980HK Core i7-9750H Core i7-9750H Ryzen 7 3750H
Memorie 64GB 32GB 32GB 32GB
Stocare 3 x SSD RAID 2 x SSD RAID 2 x SSD RAID M.2 SSD
Rețea Gig+ WiFi
2.5G Ethernet
Gigabit WiFi
Gigabit Ethernet
Gigabit WiFi
Gigabit Ethernet
Gigabit WiFi
Gigabit Ethernet
Baterie 90Wh 76Wh 76Wh 76Wh
Grosime 33.5mm 18.9mm 18.9mm 19.9mm
Greutate 4.8kg 2.0kg 1.9kg 2.1kg

Strix SCAR III Strix Hero III Strix G
Diagonală 15″ & 17″ 15″ & 17″ 15″ & 17″
Formă Clapetă Clapetă Clapetă
Ecran FHD 240Hz (15″)
FHD 144Hz (17″)
FHD 240Hz (15″)
FHD 144Hz (17″)
FHD 144Hz
G-Sync Nu Nu Nu
Grafică GeForce RTX 2070 GeForce RTX 2070 GeForce RTX 2070
Procesor Core i9-9880H Core i9-9880H Core i7-9750H
Memorie 32GB 32GB 32GB
Stocare M.2 SSD
2.5″ SSHD
M.2 SSD
2.5″ SSHD
M.2 SSD
2.5″ SSHD
Rețea Gigabit WiFi
Gigabit Ethernet
Gigabit WiFi
Gigabit Ethernet
Gigabit WiFi
Gigabit Ethernet
Baterie 66Wh 66Wh 66Wh
Grosime 26mm 26mm 26mm
Greutate 2.4~2.85kg 2.4~2.85kg 2.4~2.85kg

Alege-ți campionul pentru esport: Strix SCAR III sau Hero III

Strix SCAR III reflectă inspirația din jocurile „shooter” cu motive „Gunmetal Grey” și valuri de carbon la interior, în timp ce Hero III poartă stilul „Midnight Black” punctat de text cibernetic de-a lungul suportului de mâini. Ambele modele au suprafețe contrastante pe capacele de metal care adaugă o notă de stil. Colaborarea cu BMW Designworks Group la conceptul Face Off este inspirată, de asemenea, de natura variabilă a noului ROG Keystone, care se potrivește perfect cu carcasa și oferă o legătură mai personalizată cu laptopul.

ROG Strix Scar III

ROG Strix Scar III

Aceste dispozitive cu NFC acționează ca o tastă fizică; conectând unul puteți schimba iluminarea sistemului și alte setări bazate pe profilurile Armoury Crate și să garantați accesul la Shadow Drive ce ascunde și criptează fișierele importante.

Lucrul cu echipele profesioniste din esports și turneele de top oferă o perspectivă asupra cerințele jucătorilor profesioniști care vor tot mai mult ecrane de 240Hz.

ROG Strix Hero III

ROG Strix Hero III

Ratele de refresh înalte regăsite pe SCAR III furnizează un vârf competitiv în jocurile de nivel înalt, în special în jocurile rapide la un „framerate” ridicat. Alternativa cu 144Hz este incredibil de rapidă; timpul de răspuns de 3ms de la gri la gri se potrivește cu cel al panoului de 240Hz și produce imagini clare în mișcare, cu un minim de blur sau remanență.

Laptopurile ROG Strix Scar

ROG Strix Scar III G531 ROG Strix Scar III G731
Procesor Intel Core i9-9880H
Intel Core i7-9750H
Intel Core i5-9300H
Intel Core i9-9880H
Intel Core i7-9750H
Intel Core i5-9300H
Ecran

15.6″ FHD 120Hz vIPS, mat
15.6″ FHD 144Hz 3ms IPS , mat
15.6″ FHD 240Hz 3ms IPS, mat

17.3″ FHD 144Hz 3ms IPS, mat
Grafică NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti
GDDR6 6GB
NVIDIA GeForce RTX 2060
GDDR6 6GB
NVIDIA GeForce RTX 2070
GDDR6 8GB
NVIDIA GeForce RTX 2070
8GB GDDR6
NVIDIA GeForce RTX 2060
6GB GDDR6
NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti 6GB GDDR6
Memorie Până la 32GB DDR4 2666MHz Până la 32GB DDR4 2666MHz
Stocare 128GB/256GB/512GB/1TB , M.2 NVMe PCIe SSD
1TB 5400RPM 2.5″ SATA
SSHD (Firecuda)
1TB 5400RPM 2.5″ SATA HDD
128GB/256GB/512GB/1TB
M.2 NVMe PCIe SSD
1TB 5400RPM 2.5″ SATA
SSHD (Firecuda)
1TB 5400RPM 2.5″ SATA HDD
Wireless Intel 9560 2×2 802.11ac
Wave 2 Gigabit WiFi
Bluetooth 5.0
Intel 9560 2×2 802.11ac
Wave 2 Gigabit WiFi
Bluetooth 5.0
Conectivitate 1 x RJ45 LAN
1 x Keystone
1 x USB 3.1 Gen 2 Type Ccu DisplayPort 1.4
3 x USB 3.1 Gen 1 Type A
1 x HDMI 2.0
audio combo 1 x 3.5 mm
1 x RJ45 LAN
1 x Keystone
1 x USB 3.1 Gen 2 Type Ccu DisplayPort 1.4
3 x USB 3.1 Gen 1 Type A
1 x HDMI 2.0b
audio combo 1 x 3.5 mm audio
Tastatură Iluminată RGB, chiclet, cu WASD evidențiat, cursă de 2 mm e, N-key rollover și Overstroke Iluminată RGB, chiclet, cursă de 2 mm e, N-key rollover și Overstroke
Audio 2 x 3.5W 2 x 4W
Baterie 66Wh 4-celule Litium-ion 66Wh 4-celule Litium-ion
Alimentare 230W AC
280W AC  (Core i9 SKU)
230W AC
280W AC  (Core i9)
OS Windows 10 Home Windows 10 Home
Dimensiuni 14.19 (W) x 10.83 (D) x 1.02 ~ 1.02 (H) inci 15.7 (W) x 11.5 (D) x 1.02 (H) inci
Greutate 2.4 kg 2.9 kg

Laptopurile ROG Strix Hero

ROG Strix Hero III G531 ROG Strix Hero III G731
Procesor Intel Core i9-9880H
Intel Core i7-9750H
Intel Core i5-9300H
Intel Core i9-9880H
Intel Core i7-9750H
Intel Core i5-9300H
Ecran

15.6″ FHD 120Hz vIPS , mat
15.6″ FHD 144Hz 3ms IPS , mat
15.6″ FHD 240Hz 3ms IPS , mat

17.3″ FHD 144Hz 3ms IPS, mat
Grafică NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti
GDDR6 6GB
NVIDIA GeForce RTX 2060
GDDR6 6GB
NVIDIA GeForce RTX 2070
GDDR6 8GB
NVIDIA GeForce RTX 2070
8GB GDDR6
NVIDIA GeForce RTX 2060
6GB GDDR6
NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti 6GB GDDR6
Memorie Până la 32GB DDR4 2666MHz Până la 32GB DDR4 2666MHz
Stocare 128GB/256GB/512GB/1TB
M.2 NVMe PCIe SSD
1TB 5400RPM 2.5″ SATA
SSHD (Firecuda)
1TB 5400RPM 2.5″ SATA HDD
128GB/256GB/512GB/1TB
M.2 NVMe PCIe SSD
1TB 5400RPM 2.5″ SATA
SSHD (Firecuda)
1TB 5400RPM 2.5″ SATA HDD
Wireless Intel 9560 2×2 802.11ac
Wave 2 Gigabit WiFi
Bluetooth 5.0
Intel 9560 2×2 802.11ac
Wave 2 Gigabit WiFi
Bluetooth 5.0
Conectivitate 1 x RJ45 LAN
1 x Keystone
1 x USB 3.1 Gen 2 Type Ccu DisplayPort 1.4
3 x USB 3.1 Gen 1 Type A
1 x HDMI 2.0
audio combo 1 x 3.5 mm
1 x RJ45 LAN
1 x Keystone
1 x USB 3.1 Gen 2 Type Ccu DisplayPort 1.4
3 x USB 3.1 Gen 1 Type A
1 x HDMI 2.0b
audio combo 1 x 3.5 mm
Tastatură Iluminată RGB, chiclet, cu WASD evidențiat, cursă de 2 mm e, N-key rollover și Overstroke Iluminată RGB, chiclet, cursă de 2 mm e, N-key rollover și Overstroke
Audio 2 x 3.5W 2 x 4W
Baterie 66Wh 4-celule Litium-ion 66Wh 4-celule Litium-ion
Alimentare     230W AC
280W AC  (Core i9 SKU)
230W AC
280W AC (Core i9 )
OS Windows 10 Home  Windows 10 Home
Dimensiuni 14.19 (W) x 10.83 (D) x 1.02 ~ 1.02 (H) inci 15.7 (W) x 11.5 (D) x 1.02 (H) inci
Greutate 2.4 kg 2.9 kg

ROG Boost duce nucleul grafic până la 1440MHz la 115W, fapt care ajută la susținerea unui „framerate” ridicat necesar pentru saturarea ecranului. Opțiunile pentru procesor ajung la Core i9-9880H, cu un design cu opt nuclee, care adaugă capacități multitasking ce pot ajuta la gaming și streaming pe aceeași mașină, alături de munca mult mai serioasă precum editarea video și randarea 3D.

ASUS REDEFINE 2019

Focus pe lucrurile esențiale cu Strix G

Strix G furnizează o fundație accesibilă ce distilează elementele esențiale ale experienței ROG. Design-ul său cu profil redus se integrează perfect în mediile de zi cu zi, cum ar fi sălile de clasă sau cafenelele, la fel de bine ca într-un LAN party, târziu, în noapte. Seriile GeForce GTX 16 au raportul potrivit preț-performanță ce se potrivește profilului Strix G, completat de un codificator video ce permite capturi fluide, de înaltă calitate pentru utilizatorii care fac streaming.

Strix G poate fi configurat cu procesoare Intel ce urcă în gamă până la Core i7-9750H, cu șase nuclee și 12 fire de execuție, și cu acceleratoare grafice GeForce RTX 2070 și panouri de 144Hz.

ASUS REDEFINE 2019

Acesta este disponibil cu până la patru zone iluminate Aura Sync pentru tastatură și vine cu aceeași răcire Strix cu toate elementele esențiale, incluzând RangeBoost pentru Gigabit Wi-Fi, ieșire HDMI 2.0b pentru monitoare 4K și televizoare și suport pentru monitoare G-SYNC prin DisplayPort pe USB-C pe modelele cu grafică GeForce RTX. Concentrându-se pe trăsăturile vitale și pe componentele care definesc experiența în jocuri, ROG Strix G oferă o valoare excelentă într-un laptop polivalent, pregătit pentru sesiunile de jocuri, sarcinile de la birou sau cele de la facultate.

1 Performanțele pot varia în funcție de configurația sistemului. Autonomia bateriei a fost testată cu MobileMark și grafica NVIDIA GeForce RTX 2060, procesor Intel Core i7-9750H, ecran 240Hz și 16GB memorie SDRAM DDR4.
2 Personalizarea pe tastă necesită Aura Creator.