HomeStiriASUS AI Noise Canceling: Cum elimini zgomotul de fond în discuții și conferințe online, simplu și automat
ASUS AI Noise Canceling

ASUS AI Noise Canceling: Cum elimini zgomotul de fond în discuții și conferințe online, simplu și automat

Munca de la distanță și cursurile online implică desfășurarea multor apeluri online în care zgomotul din fundalul poate fi extrem de deranjant. Într-un domiciliu au loc numeroase alte activități care pot perturba o conversație online cu echipa. Cum faci ca dialogul tău să nu includă zgomotele nedorite produse inevitabil la tine în reședință? O tastatură mecanică e binevenită atunci când te joci, dar poate fi groaznic să tastezi la ea în timp ce discuți prin Teams/Zoom/Webex cu un coleg de muncă. Poți pune pe Mute microfonul tău atunci când nu vorbești, dar ce soluție ai când trebuie să răspunzi fix atunci când vecinul folosește bormașina? Dacă ai call-uri zilnice, știi că nu exagerăm cu nimic.

Dacă ești gamer, cunoști deja problema muzicii din background sau a perifericelor zgomotoase (click de mouse, tastare etc). Marile evenimente de gaming din România, desfășurate în sălile polivalente din București și Cluj-Napoca au arătat din plin acest lucru. Zgomotul audienței, muzica din standuri, comentatorii sportivi care mențineau atmosfera au creat moment unice, pe care nu le putem uita prea ușor. Pentru echipele ce se întreceau în jocuri precum Dota 2 și Counter-Strike: Global Offensive, zgomotul puternic din jur le afecta concentrarea și comunicațiile vocale, deși fiecare jucător avea la momentul respectiv căști cu izolare fonică foarte bună.

Cum putem apela la Inteligența Artificială în această situație?

ASUS a apelat la AI pentru a profila o multitudine de zgomote de fond pentru a le elimina ulterior atunci când microfonul căștilor le-ar detecta. Tehnologia se numește ASUS AI Noise Canceling și are ca obiectiv obținerea unor convorbiri cât mai clare într-un mod cu adevărat inteligent. Pentru a-și atinge scopul, utilizează un chipset cu învățare automată pentru a filtra și înlătura alte voci și sunete ambientale, precum zgomotul produs de vânt sau trafic.

Tehnologia AI Noise Canceling a fost integrată în numeroase căști cu microfon ROG mid-range și de top, începând cu ROG Theta 7.1, lansate în 2020. ASUS a venit și în sprijinul celor care dispun deja de căști cu microfon fără această facilitate. Mai mult, compania a creat și pus pe piață un adaptor USB – audio jack care se interpune între perechea de căști și portul USB al laptopului sau PC-ului. Microfonul cu atenuarea zgomotului prin AI a fost certificat de Discord și Teamspeak pentru calitatea sunetului.

În această perioadă aceste produse pot fi și mai atractive, grație unei promoții.

Descoperă promoția PC Garage

Adaptorul ASUS AI Noise Canceling Mic

ASUS AI Noise-Canceling Mic este un dispozitiv polivalent, ideal pentru o mulțime de scenarii de utilizare, aceste putând fi folosit cu căști analogice obișnuite, cu conector de 3,5mm, oferindu-le utilizatorilor sunet de cristal în convorbiri. Chipsetul integrat se ocupă de procesarea tuturor sunetelor, astfel că adaptorul nu afectează performanța dispozitivului mobil, PC sau laptop atunci când este conectat.

ASUS Adaptor AI Noise-Canceling Mic USB Type-C

ASUS Adaptor AI Noise-Canceling Mic USB Type-C

Cântărind numai 8 grame, adaptorul AI Noise-Canceling Mic include tehnologia exclusivă ASUS Hyper-Grounding pentru a preveni interferențele electromagnetice, pentru sunet fără zgomot. Pe anumite piețe, acesta este disponibil cu un adaptor USB Type-C la Type A.

Vezi oferta online

Ce căști cu microfon dispun de tehnologia ASUS AI Noise Canceling?

Tehnologia ASUS AI Noise Canceling este disponibilă în prezent pe modele precum: ROG Theta 7.1, ROG Strix Go 2.4, ROG Strix Go USB-C și ROG Delta S. Numărul acestor dispozitive este în continuă creștere.

ROG Strix Go

Căștile de gaming ROG Strix Go USB-C dispun de AI Mic pentru un sunet cât mai curat. Căștile sunt pliabile și foarte ușoare, fiind compatibile cu dispozitivele inteligente, calculatoare, Mac, precum și cu console de gaming precum Nintendo Switch (în mod Handheld) și Sony PlayStation 4.

Vezi oferta online

ROG Strix Go 2.4

ROG Strix Go 2.4 Electro Punk

ROG Strix Go 2.4 Electro Punk

ROG Strix Go 2.4 utilizează o conexiune wireless de 2,4 GHz cu latență redusă printr-un adaptor USB-C, făcându-l compatibil cu dispozitivele inteligente, PC-uri, Mac, precum și cu consolele de gaming. Un conector de 3,5 mm, aflat în pachet, permite conexiunea cu Microsoft Xbox One și alte dispozitive. Suplimentar, AI Mic asigură comunicarea vocală clară, indiferent dacă utilizatorul este acasă sau în mișcare. Funcția de reîncărcare rapidă furnizează până la 3 ore de utilizare după numai 15 minute de încărcare, iar utilizatorii se pot bucura de până la 25 de ore după o reîncărcare completă.

Vezi oferta online

ROG Theta 7.1

ROG Theta 7.1 este o pereche de căști premium cu sunet surround pe 7.1 canale ce are 8 difuzoare ASUS Essence alături de un bas virtual puternic pentru poziționarea precisă și un sunet de excepție, precum și AI Mic care asigură comunicarea vocală clară, de neegalat, în jocuri.

ROG Theta 7.1

ROG Theta 7.1

Un DAC ROG 7.1, personalizat, de nivel home-theater și patru difuzoare ESS SABRE 9601 pentru căști ajută la furnizarea unui sunet fără pierderi. Conectorul USB-C le permite gamerilor să se bucure de sunet surround 7.1 pe PC, console și dispozitive mobile. ROG Theta 7.1 oferă calitate de top a construcției, iar designul său ergonomic asigură confortul utilizatorului. Mai mult, acestea dispun de lumini RGB, care se pot personaliza.

Vezi oferta online

ROG Delta S

Căști de gaming ROG Delta S sunt ușoare și dispun de USB-C și microfon cu anularea zgomotelor asistată de AI, tehnologie de randare MQA, DAC QUAD Hi-Res ESS 9281, iluminare RGB. Acestea sunt compatibile cu dispozitive precum PC-uri, Nintendo Switch și Sony PlayStation 5. Cu o greutate totală de doar 300 de grame și cu cupele ROG Hybrid în forma ergonomică a literei D, ROG Delta S oferă un nivel de confort fără egal în timpul sesiunilor extinse de gaming.

Vezi oferta online

Casti ROG Delta S

Casti ROG Delta S