HomeStiriSistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT” a trimis mesaje de test
ASUS ZenFone 4 Selfie Pro (ZD552KL)

Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT” a trimis mesaje de test

Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT” a trimis deja mesaje de test. De pe 17 septembrie până acum, mesajele test RO-ALERT au fost difuzate în aproape o mie de unităţi administrativ-teritoriale din 23 de judeţe din ţară. Testările continuă şi săptămâna aceasta (24-30 sept. 2018) în fiecare judeţ, dar şi în Bucureşti şi Ilfov. Mesajele vor fi transmise în intervalele orare 10.00-12.00 şi 17.00-19.00. Dacă vă aflaţi în zona de test şi primiţi mesajul înseamnă că telefonul este configurat.

Unele telefoane trebuie configurate manual. Operatorii încă lucrează la configurarea unor telefoane. Informaţii obţineţi de pe www.ro-alert.ro.

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale. Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Mesaj RO-Alert

Mesaj RO-Alert

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Telefoanele ASUS sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT

Telefoanele ASUS sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT și notifică rapid utilizatorul. Tehnologia Cell Broadcast, pe care se bazează Sistemul RO-ALERT, permite ca antenele de comunicații mobile din zona selectată să difuzeze mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile care funcționează în aria de acoperire a acestora. Telefoanele mobile, compatibile cu tehnologia Cell Broadcast și funcționale în zona de acoperire a antenelor care difuzeaza alerta, vor afișa conținutul mesajului de avertizare în mod automat. Modul de afișare a mesajului și sunetul notificării de primire a avertizării poate varia în funcție de tipul telefonului.

Puteți verifica tipul de alerte pe care le aceptați pe telefonul ASUS accesând meniul Setări – Aplicații și notificări – Transmisiuni de urgență. Alertele majore sunt transmise automat. Celelalte tipuri de alerte pot fi dezactivate sau activate conform dorinței fiecăruia.

Unde și cum se primesc mesajele RO-ALERT?

Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există semnal GSM 2G/3G/4G. Nu este necesară instalarea de aplicații pe telefoanele mobile. Nu contează dacă aveți servicii de tip abonament sau prepay și nu se percep costuri sau taxe pentru recepționarea mesajelor RO-ALERT. În situația în care telefonul nu este pornit sau nu are semnal, nu pot fi primite alerte.

Cine trimite aceste mesaje?

Sistemul RO-ALERT, implementat cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale, este operat de către structurile operaționale cu funcționare 24/24 ale IGSU și structurilor subordonate acestuia. Mesajele sunt distribuite cu ajutorul companiilor de telefonie mobilă.