HomeProduseLaptopuriTu știi ce e SCAR?
ROG Strix SCAR Edition

Tu știi ce e SCAR?

ROG Strix GL703GS SCAR este un laptop de top, echipat în mod special pentru jocurile de FPS (first person shooter). GL703GS SCAR își arată calitățile în jocuri precum: Counter-Strike, Overwatch sau Team Fortress 2.

De unde a fost preluată denumirea SCAR?

SCAR este numele unei celebre arme automate de asalt folosită de forțele speciale americane. Arma de asalt a fost dezvoltată de producătorul belgian FN Herstal (FNH) pentru trupele de elită SOCOM (United States Special Operations Command). SCAR este o armă automată cu închizător rotativ, cu modularitate înaltă, oferind inclusiv posibilitatea de a schimba țeava cu una de un alt calibru.

Plusul de precizie adus de laptopul ROG Strix GL703GS SCAR este decisiv în înfruntările din jocurile de tip FPS. Griul metalic amintește de senzația rece și întunecată oferită de Kevlar.

ROG Strix SCAR Edition

ROG Strix SCAR Edition

Carcasa are o grosime de doar 2,3 cm, iar greutatea laptopului nu trece de 2,5 Kg. Fiind un laptop de dimensiuni mai mari, GL703GS oferă o gamă completă de porturi. În stânga avem jackul audio combo, două porturi USB 3.1, o ieșire HDMI pentru video 4K UHD la 60 de cadre pe secundă pe un monitor extern și un miniDisplay Port 1.2 cu suport G-SYNC. Mai avem conectorul de rețea și alimentarea de 230W. Aruncăm o privire și pe dreapta, descoperind: un cititor de carduri, un USB 3.1 tip C reversibil și alte două porturi USB 3.1. Cum poate va fi luat la turneee de gaming, acesta are posibilitatea a-l lega cu un cablu Kesington.

ROG Strix GL703GS SCAR – un laptop dedicat jocurilor FPS

Hardware de top

Noile laptopuri de gaming Strix au la bază procesoarele Intel Core din generația a opta cu 32GB de memorie RAM DDR4 la 2666MHz și acceleratoarele grafice NVIDIA GeForce GTX 1060 sau GTX 1070. Stocarea poate fi aleasă inclusiv cu SSD-uri M.2 NVMe PCIe 3.0 x4 de până la 512GB sau hard disk-uri SSHD Seagate FireCuda de 1TB.

Procesorul Intel Core i7-8750H din cea de a opta generație este cu 23% mai puternic decât generația precedentă. Tehnologiile Intel Speed Shift și Turbo Boost împing vitezele procesorului până la 4GHz (pe patru nuclee), respectiv la 3,9GHz (pe șase nuclee). Intel Hyper-Threading abordează până la 12 fire de execuție pentru rezolvarea fiecărui task în mod rapid și eficient, incluzând simultan gaming, înregistrare și streaming.

ROG Strix Scar

ROG Strix Scar

Alături de acestea există până la 32GB memorie RAM DDR4 la 2666MHz, în configurație dual-channel, pentru viteze rapide de procesare și un consum redus de energie. SSD-urile M.2 NVMe PCIe 3.0 x4 de 512GB oferă o lățime de bandă potențială de până la 32Gbps, totul fiind rapid și fluid.

Atunci când este utilizat ca stocare primară sau ca suport secundar pentru SSD, hard disk-ul SSHD FireCuda la 5400rpm încarcă jocurile de două ori mai rapid ca HDD-urile de 1TB la 7200rpm – și este, de asemenea, mai silențios. SSHD ia în considerare cele mai accesate fișiere și le stochează în memoria flash pentru un un acces mai rapid.