HomeStiriUn nou calculator a primit un boost de performanță! Video Sezonul #3 – Asamblarea

Un nou calculator a primit un boost de performanță! Video Sezonul #3 – Asamblarea

Boost My PC” Powered by ASUS este unul dintre cele mai iubite concursuri, atât de cei care urmăresc clipurile pe Youtube, cât și de cei care aleg să participe și să câștige un boost de performanță. Dosa Tunde Erika din Oradea a câștigat ediția a treia a concursului „Boost My PC” , echipa ASUS pregătindu-i o serie de componente hardware de ultimă generație.

După cum știți din episodul anterior, Dosa Tunde Erika avea un calculator vechi, montat într-o carcasă de mici dimensiuni, insuficient ventilată. Calculatorul integra o placă de bază placa de bază ASUS H110MK, procesor Intel Core i7 6700 din generația a șasea și o placă video ASUS Nvidia GeForce GTX750Ti. Erika a menționat că dorește ca procesorul Intel Core i7 6700 să fie păstrat pentru noul sistem.

Pentru modificarea masivă a calculatorului au fost alese următoarele componente:

Placa video ASUS GTX 1070 DUAL 8GB DDR5, 256-bit va oferi un nou suflu noului calculator. Aceasta poate rula absolut orice joc, disponibil în acest moment. Placa include 8GB de memorie video DDR5 și un procesor grafic Pascal GP104.

Erika are nevoie de o unitate de stocare rapidă, cu timpi reduși de acces. Pentru a rezolva această problemă, echipa ASUS a ales un SSD ADATA SU800 512GB SATA-III . SSD-ul poate scrie informațiile cu până la 520MB/s, iar citirea acestora se face cu 560MB/s. Alături de SSD, pe care a fost instalat sistemul de operare, a fost păstrat și hard disk-ul de 1TB, ce se regăsea pe configurația inițială. Memoria RAM a fost înlocuită cu un kit Corsair Vengeance LPX Black DDR4 de 32GB
Noile componente nu ar fi avut loc într-o carcasă obișnuită și nu ar fi putut fi răcite corespunzător, de aceea ecipa ASUS a optat pentru o carcasă Varxcasa Fractal Design Define S de culoare neagră.

Noile componente au nevoie de o sursă de alimentare puternică, stabile și eficientă. FSP HYDRO G, 80+Gold de 750W a fost alegerea ideală, aceasta fiind pusă la dispoziție de FPS România.

Dosa Tunde Erika este grafician 2D, iar atunci când nu lucrează obișnuiește să se joace. Noul sistem desktop construit de ASUS, nu numai că poate fi overclockat datorită răcirii cu lichid Deepcool Maelstrom 240T dar funcționează total silențios.

Cei care lucrează în domeniul graficii apreciază cu adevărat un monitor bun, care să redea fidel toate culorile. Monitorul ASUS PB238Q IPS cu diagonala de 23 inci și un timp de răspuns de 6ms reproduce cu fidelitate culorile și oferă sistemul QuickFit Virtual Scale ce afișează pe ecran o scală, arătând dimensiunea reală a imaginilor.

Un sistem de top nu poate fi pus în valoare fără periferice de calitate. Mouseul ROG Sica și tastatura mecanică ROG Strix Tactic Pro Cherry MX o vor ajuta pe Erika să îndeplinească mai repede sarcinile care-i revin.

La final, după ce toate componentele de mai sus au fost instalate, verificate și configurate, a fost instalat sistemul de operare Microsoft Windows 10 Home. Urmăriți în clipul de mai jos modul în care s-a făcut asamblarea calculatorului.

Boost My PC – Sezonul #3 – Episodul #2 (Asamblarea)


Concursul „Boost My PC” Powered by ASUS este urmărit de o mulțime de pasionați IT, modificările aduse calculatoarelor fiind spectaculoase. Câștigătorii concursului s-au bucurat de componente hardware de ultimă generație și de tehnologiile exclusive ASUS.

Participă la Sezonul al 4-lea!

Concursul „Boost My PC” Powered by ASUS demarat în luna iunie 2016, iar acum se află acum la cea de-a patra ediție. Urmărește ultimele știri despre concurs și vezi cum s-au desfășurat edițiile precedente „Boost My PC” accesând pagina: https://www.techinstyle.ro/boost-my-pc/. Tot aici vei găsi și formularul de participare.