HomeTehnologiiDespre Tegra 3 și tehnologia 4-PLUS-1
NVIDIA Tegra 3

Despre Tegra 3 și tehnologia 4-PLUS-1

Tegra 3 nu mai este o noutate – deja avem noul chipset NVIDIA pe Transformer Prime şi pe Transformer Pad 300. În toate specificaţiile tehnice, el este recomandat drept un procesor cu patru nuclee şi apare mențiunea tehnologiei 4-PLUS-1. Techinstyle.tv vine în ajutorul utilizatorilor cu o discuție video prin care nu explică într-un mod tehnic capaticățile lui Tegra 3, ci le ilusterază printr-o analogie simplă.

NVIDIA Tegra 3

Dacă ai nevoie de un mijloc de transport, se pune problema conflictului dintre comoditate și mobilitate. Dacă ai alege un moped, ai putea sa te strecori ușor prin trafic, iar consumul de combustibil este foarte scăzut. În schimb, dacă vei avea de făcut un drum mai lung, nu te vei putea baza pe puterea unui moped.

Într-un mod oarecum similar funcționează și cele nucleele lui Tegra 3. Tehnologia 4-PLUS-1 prespune ca activitățile puțin solicitante din punct de vedere computațional să fie efectuate de un nucleu mai slab. De ce să consumi energie prețioasă citind mail-uri și verificând data calendarului? În cazul în care va fi nevoie de putere de calcul, lași moped-ul și iei mașina – vor intra în funcțiune celelalte nuclee. Dacă soliciți dispozitivul cu operații costisitoare, atunci vei fi cu mașina de curse – toate cele 4 nuclee puternice lucrează pentru a livra cea mai bună experiență utilizatorului.