HomeProduseLaptopuriSfaturi pentru operarea și întreținerea unui laptop
Răcirea inteligentă a laptopurilor ROG

Sfaturi pentru operarea și întreținerea unui laptop

Laptopurile moderne nu au nevoie de operațiuni laborioase de întreținere, sistemele mobile fiind perfecționate de-a lungul timpului. Cu toate acestea, operarea corectă a unui laptop îi poate prelungi viața și îi poate menține performanțele inițiale.

Nu manevra laptopul ținându-l doar de un colț

Printre obiceiurile greșite pe care ar trebui să le evităm, menționăm ridicarea capacului prin prinderea sa de un colț. Majoritatea modelelor au capace subțiri cu un anumit grad de flexibilitate, îndoirea repetată a panoului ducând la dezlipirea marginilor sau chiar la apariția unor pixeli morți în zona colțului de prindere.

Amplasează corect laptopul pe masă

Înainte de a porni un joc va trebui să găsești o poziție confortabilă în scaun, cu laptopul bine amplasat pe masă sau pe birou, cu cablurile aranjate cât mai bine, pentru a nu fi nevoit ca în timpul acțiunii să repoziționezi adaptorul de încărcare sau mouse-ul. Amplasarea laptopului pe birou trebuie să țină cont că câteva aspecte simple.

Portabilului trebuie pus la o distanță rezonabilă față de marginea biroului pentru a exista riscul ca acesta să cadă în mod accidental.

Gurile de ventilație trebuie să rămână libere pentru a elimina aerul fierbinte de la interior. Anumite obiecte, precum fețele de masă, teancurile de acte sau cărți, pot obtura grilele de ventilație aflate în zone mai puțin vizibile ochiului utilizatorului, cum ar fi cele din spatele ecranului.

Pentru a evita situațiile neplăcute este recomandat să nu ai recipiente cu lichide lângă laptop, cum ar fi căni cu ceai, cafea sau sticle cu diverse băuturi.

Folosește o geantă de transport adecvată

Gențile în care transportăm laptopul trebuie să aibă zone cu burete de protecție și, bineînțeles, să fie impermeabile. O geantă croită incorect va freca marginile laptopului și va crește rapid gradul de uzură al carcasei, alterând aspectul exterior al acestuia.

Evită să lași laptopul în mașină pe timpul nopților geroase sau în zilele caniculare. Temperaturile extreme afectează grav capacitatea bateriei, reducând durata de viață a acestuia. Aflați cum să protejați bateria laptopului citind articolul următor.

Laptopurile Republic of Gamers sunt modele foarte performante, ce susțin frecvențe înalte de funcționare pentru procesor și acceleratorul grafic, însă au aceiași “inamici” ca orice alt produs electronic complex.

Cum să întreții un laptop

Întreținerea efectuată de utilizator se limitează la ștergerea ecranului, a touchpad-ului și a carcasei cu produse speciale destinate întreținerii aparaturii electronice, fără a apăsa prea tare.

Praful nu trebuie să fie lăsat să se acumuleze. Grilele de ventilație și tastatura trebuie să fie aspirate de praful depus, pentru o bună funcționare la parametrii inițiali.