HomeStiriSecretele din spatele lui ZenBook Flip S
ASUS ZenBook Flip S UX370

Secretele din spatele lui ZenBook Flip S

ASUS ZenBook Flip S are un design atractiv, de o frumusețe remarcabilă, însă mai impresionant decât aspectul este tehnologia care face posibilă această formă fluidă. Povestea designului și a proceselor de producție ce stau în spatele milioanelor de laptopuri ce ies pe porțile fabricilor ASUS nu poate fi scrisă în câteva cuvinte, însă putem scoate în evidență câteva dintre procesele și materialele ce contribuie la această realizare.

ASUS ZenBook Flip S – Povestea designului

ASUS ZenBook Flip S este un laptop convertibil cu o grosime de numai 10.9 mm și greutate de 1.1 kg. Forma, materialul și greutatea redusă îi permit acestuia să se strecoare cu ușurință într-o geantă, fără a fi perceput de utilizator ca o piatră e moară.

Pentru ca forma subțire a carcasei să fie suficient de rezistentă, dar și ușoară în același timp, ASUS a ales aliajul de aluminiu 6013 ce conține printre altele cantități mici de magneziu, cupru și fier. Acest aliaj de aluminiu este folosit în industria aeronautică și în industria automobilelor pentru a anumite piese sensibile.

Constructie Zenbook

Constructie Zenbook

Un singur bloc de aliaj de aluminiu 6013 este prelucrat cu mare precizie pe o mașină CNC (computer numerical control) pentru a deveni un element structural al laptopului. Alte 40 de operațiuni de producție finisează și anodizează suprafața de aluminiu ce ajunge să aibă celebrele finisaje ce au consacrat modelele Zenbook.
Balamaua dublă ErgoLift reprezintă și ea tot o „minune” a tehnologiei prelucrărilor mecanice. Balamaua rezistă la 20.000 de cicluri de închidere, mai mult decât întreaga durată de viață a laptopului și asigură o forță de retenție perfectă pentru a menține ecranul înclinat la orice unghi.

ASUS ZenBook Flip 15

ASUS ZenBook Flip 15

Ecranul NanoEdge este înconjurat de o ramă de numai 6.1 mm, oferind un raport mai bun între suprafața vizibilă și suprafață interioră a acestuia. În ciuda diagonalei de 13,3 inci, ZenBook Flip S are o rezoluție 4K și culori cu un contrast incredibil. Panoul are o grosime de numai 0.55 mm, ceea ce constitue un avantaj în reducerea dimensiunilor generale ale portabilului, însă în același timp complică procesul de producție, fiind necesare noi materiale și operațiuni care să îl susțină.

ASUS ZenBook Flip 15

ASUS ZenBook Flip 15