HomeStiriRomânia are un reprezentant în finala ASUS Open Overclocking Cup 2014

România are un reprezentant în finala ASUS Open Overclocking Cup 2014

România a ocupat locul al patrulea în sesiunea de calificări pentru finala ASUS Open Overclocking Cup 2014. Competiția, ce se va desfășura la Moscova în perioada 22-23 noiembrie, reunește cei mai buni overclockeri din Europa. ASUS susține pasionații de overclocking din România, oferindu-le acestora cele mai bune plăci de bază din lume, dar și instrumentele necesare pentru atingerea unor frecvențe de top. ASUS Open Overclocking Cup 2014 oferă premii în valoare de 10.000 USD, la care se adaugă premiile constând în produse Republic of Gamers.

În weekendul 13-14 septembrie, ASUS România a găzduit o sesiune de overclocking cu azot lichid unde s-au întâlnit mai mulți concurenți din țara noastră. Echipele OC reviewStudio și OC CrazyPC au luptat pentru calificarea în marea finală de la Moscova, iar azotul lichid a curs din belșug. Un recipient cu o capacitate de 240 de litri a stat la dispoziția participanților, cantitatea fiind suficientă chiar și pentru o mare finală.

Alex Nedelcu din echipa OC reviewStudio a reușit să obțină cele mai ridicate frecvențe și cele mai bune scoruri în benchmark-urile alese. Alex nu numai că s-a calificat în finală, dar a reușit să obțină locul patru, devansând concurenți din Rusia, Polonia sau Italia. (Mai multe detalii pe http://hwbot.org/competition/aooc_2014_qualifier)

Calificările au constat în trei probe: XTU, 3DMark Fire Strike Extreme și PiFast. Performanțele au fost atinse cu plăcile de bază Maximus 7 Impact, Maximus 7 Gene și placa video ASUS Matrix 780ti. După o oră de încercări, frecvența procesorului Intel Core i7 4790K a urcat la 6241 MHZ, obținând un scor de 10.48 secunde.

„Am încercat să îmbunătățesc eficiența dar platforma a cedat și am fost nevoit să trec pe Gene. Acolo lucrurile au mers extraordinar, am descoperit că memoriile nu au CB, temperatura minimă a fost de -167 grade Celsius, unde am obținut un scor de 1354 puncte XTU cu memoriile la DDR3-2917 6-10-7.”, a spus Alex Nedelcu la finalul întrecerii.

Rezultatele obținute de Alex Nedelcu în sesiunea de calificări:

Galerie Foto ASUS Open Overclocking Cup 2014 – România