HomeProduseLaptopuriRecomandarea săptămânii pentru gameri: ROG Strix G G531 Glacier Blue
Laptopul de gaming ROG Strix G G531 Glacier Blue

Recomandarea săptămânii pentru gameri: ROG Strix G G531 Glacier Blue

Suplu și puternic. Acești doi termeni descriu succint esența laptopului de gaming ROG Strix G G531GW, care excelează nu doar în materie de performanță, grație unui procesor puternic și unei plăci grafice cu arhitectura RTX de la NVIDIA, ci și în materie de design, unde forma întâlnește în mod fericit funcționalitatea. Un decupaj la prima vedere doar foarte cool al capacului se dovedește a fi o alegere deliberată a producătorilor, menită să faciliteze evacuarea aerului cald din carcasă. Iar dacă, incidental, mai arată și foarte bine, cu atât mai bine.

ROG Strix G oferă o experiență formidabilă celor ce vor să se angajeze în activități serioase de gaming, cu valențe competiționale, precum și tuturor celor care vor un multitasking solid în Windows 10 Pro. Procesorul Intel de generația a 9-a  Core i7-9750H și placa grafică GeForce RTX 2070 formează un duet imbatabil, aducând pentru o largă categorie de audiență o experiență de gaming cu un impact puternic. Un sistem inteligent de răcire inteligentă completează dotarea hardware de top a acestui laptop.

Configurația ROG Strix G G531GW-AL251

  • Procesor Intel Core i7-9750H până la 4,5 GHz
  • Ecran 15.6″ Full HD 120 Hz
  • RAM 16GB DDR4 2666 MHz
  • Stocare pe SSD M.2 PCIe de 512 GB
  • Placă video NVIDIA GeForce RTX 2070 8GB GDDR6

Vezi oferta ALTEX Vezi oferta eMAG

Designul a rezultat din colaborarea BMW Designworks Group

Elaborat în colaborare cu BMW Designworks Group, Strix G împletește forma cu funcționalitatea în cadrul unei așa-numite 3D Flow Zone, care oferă o răcire inteligentă extrem de eficientă, dar și momente de admirație a decupajului cool al carcasei. Forma asimetrică este una inedită și nu este doar o găselniță a designerului, ci o soluție arătoasă pentru o problemă concretă legată de fluxul de evacuare a aerului cald din carcasă. Întreaga parte din spate a laptopului permite libera circulație a aerului și balamalele solide ale capacului oferă și ele nu doar rezistență, ci și o ventilație mai bună. Aspectul sculptural este accentuat de o bară luminoasă opțională montată pe margini, care oferă iluminare RBG personalizabilă.

Nuanța nouă Glacier Blue aduce cu sine o energie literalmente cool, care evidențiază excelentele caracteristici de răcire ale familiei Strix.

Laptropul de gaming ROG Strix G G531 Glacier Blue

Laptropul de gaming ROG Strix G G531 Glacier Blue

Un alt element de impact al designului este reprezentat de marginile subțiri ale ecranului, care au permis inginerilor să monteze un ecran mai mare într-un format mai compact decât cel al laptopurilor tipice din această clasă. În timpul jocurilor sau al vizionării filmelor, marginile ecranului devin insesizabile, oferindu-ți o acțiune captivantă, fără ca atenția să-ți fie distrasă de ceva. Rația ecran/corp de până la 81,5 % este excelentă pentru orice tip de conținut, de la jocuri, la streaming video, filme etc.

Ingenioasa soluție găsită de designeri pentru balamalele capacului s-a inspirat din acele portiere de mașină de tip „gullwing”, ele apărând atunci când deschizi capacul și dispărând discret în interiorul carcasei atunci când îl închizi. Designul are și avantajul de a oferi spațiu adițional pentru ventilație în jurul radiatoarelor amplasate în partea din pate a carcasei.

Urmărește-l într-o prezentare oficială:

Bun în scenarii multiple, nu doar gaming

ROG Strix G poate comuta rapid între performanțele serioase pentru gaming și cele silențioase pentru aplicațiile productive. Performanțele plăcii grafice GeForce RTX 2070 sunt amplificate de ROG Boost până la 1540 MHz la 115 W. Noua arhitectură Turing oferă un mix de nuclee CUDA, RT și Tensor, care asigură shading programabil, ray tracing și inteligență artificială în timp real, pentru îmbunătățirea iluminării și efectelor vizuale în jocuri sau accelerarea altor sarcini de lucru, de la creare de conținut la modelare 3D și deep learning.

Cel mai recent procesor Intel Core i7-9750H de generația a 9-a este acompaniat de până la 32 de GB de RAM DDR4-2666 și de o enormă capacitate de stocare, cu un SSD NVMe M.2 PCIe 3.0 de până la 1 TB și un SSHD FireCuda de 1 TB, cu care poți avea cu tine oriunde întreaga ta bibliotecă de jocuri și întregul tău portofoliu de lucru. Cele 6 nuclee ale procesorului și Hyper-Threading-ul care permite rularea a până la 12 fire de execuție în paralel pentru a accelera activitățile care presupun multitasking masiv. Creatorii de conținut pot lucra mai rapid și mai eficient pe proiecte solicitante, precum editarea video sau randarea 3D; gamerii se pot juca, discuta cu colegii de echipă și emite streaming live cu întreaga acțiune, totul simultan.

ROG Strix G G531 beneficiază de o răcire inteligentă

Filosofia ROG Intelligent Cooling oferă funcțiile și setările de sistem potrivite pentru a asigura cea mai bună experiență în orice situație. Sistemul de răcire robust de le exterior este completat de un modul termic cu auto-curățare, care elimină praful pentru a îmbunătăți longevitatea. Ventilatoarele duale N-Blade au 83 de pale pentru un flux de aer sporit și lamelele ultra-subțiri ale radiatoarelor extind suprafața de disipare a căldurii. Software-ul ROG Armoury Crate comută automat între diferitele moduri de operare pentru a optimiza performanțele și acustica în fiecare sarcină. De asemenea, în sesiunile de joc extinse componentele interne se încălzesc considerabil și pot provoca disconfort la atingerea tastaturii de deasupra. Pentru a-ți menține degetele pe un loc răcoros, Strix G este ventilat strategic în jurul grupului de taste WASD, îmbunătățindu-se confortul în sesiunile maraton de gaming, prin reducerea temperaturii suprafeței cu 2° Celsius comparativ cu generația precedentă.

Un design unic al conductelor de căldură permite absorbirea căldurii de la GPU și CPU și eliminarea ei eficientă, ceea ce menține componentele active ale chipsetului la temperaturi sub 85° Celsius. Acest management consistent al răcirii ajută la susținerea și extinderea performanțelor generale, fiabilității și duratei de viață a sistemului tău.

Urmărește cum lucrează sistemul inteligent de răcire

Ecranul ultra-rapid face diferența

În jocurile moderne, în special în cele competitive, victoria este deseori o chestiune de fracțiuni de secundă. În aceste condiții, este crucial să poți sesiza primul manevra adversarului, motiv pentru care ASUS a instalat pe acest laptop un excelent ecran de nivel IPS, cu o impresionantă rată de reîmprospătare de până la 144 Hz (în funcție de configurație), care profită pe deplin de capabilitățile plăcii grafice și permite redarea fluidă și promptă a acțiunii jocului, cu detalii precise și tranziții rapide. Cu o acuratețe vizuală superioară și imagini precise captivante, ai toate șansele să rămâi ultimul jucător în viață de pe hartă.

Degeaba vezi primul dacă nu reacționezi primul, motiv pentru care precizia este numitorul comun și în cazul tastaturii inspirate de desktopuri a acestui laptop. Creată cu gândul la gameri, tastatura oferă o spațiere confortabilă a tastelor, care sunt ușor de identificat, iar tastele dedicate oferă acces rapid la comenzile esențiale. Grupul de taste WASD este evidențiat și un număr de patru zone de iluminare îți permit să te orientezi ușor prin tastele de control cruciale. Cu o rezistență la peste 20 de milioane de apăsări, Strix G își va menține acuratețea timp îndelungat.

Cinci taste dedicate pentru gaming sunt izolate deasupra tastaturii, oferind acces rapid al controalele pentru volum și pentru oprirea microfonului, la modurile de performanță și la Armoury Crate. Ele sunt grupate în partea din stânga sus pentru a le putea accesa comod cu mâna stângă, fără să iei mâna dreaptă de pe mouse. În plus, tehnologia exclusivă ROG Overstroke asigură înregistrarea rapidă a apăsărilor și o reacție rapidă a comenzilor pentru gaming și lucru. Activarea rapidă a comenzilor sporește comoditatea și precizia intrării, iar cursa destul de lungă a testelor după activare  asigură un bun confort în utilizare. Cu o tastatură calibrată pentru precizie în gaming, îți poți antrena eficient abilitățile naturale și vei deveni un gamer din ce în ce mai bun.

Laptopul de gaming ROG Strix G G531 Glacier Blue

Laptopul de gaming ROG Strix G G531 Glacier Blue

Sunetul nu a fost uitat

Strix G este echipat cu boxe care emit sunetul în lateral, implicându-te în acțiunea jocului. Tehnologia Smart Amp monitorizează ieșirea audio și executa ajutări în timp real pentru a menține boxele în limite termice și funcționale normale, prevenind deteriorarea conurilor. Drept rezultat, vei benefica de mai puține distorsiuni, o gamă dinamică mai înaltă, mai mulți bași și un sunet semnificativ îmbunătățit. Ridica volumul și vei auzi fiecare mișcare a inamicului și orice indiciu ambiental, care în final îți vor conferi un avantaj competitiv față de concurenții tăi, cu volum de 2,8 ori mai mare, bași de trei ori mai puternici și o gamă dinamică de 6,5 dBA.

Conectivitate extinsă

Tehnologia ROG RangeBoost asigură cel mai stabil semnal Wi-Fi posibil. Algoritmul unic evaluează puterea semnalului celor patru antene interne și alege cea mai bună pereche pentru utilizarea în locația ta, minimizând zonele moarte și sporind acoperirea wireless cu până la 30%. Alături de cel mai recent Wi-Fi Gigabit (2 x 2) Intel 802.11ac, care oferă lățime de bandă maximă de până la 1,7 Gbps, te poți conecta și juca la viteză mare de aproape oriunde.

De asemenea, ai la dispoziție conectivitate optimă și pentru perifericele tale. Vitezele mari de transfer de nivel Gen 2 sunt posibile prin USB 3.1 Type-C cu DisplayPort 1.4, sau poți conecta un ecran extern pentru multitasking superior. Trei porturi Type-A USB 3.1 Gen 1 sunt de asemenea pregătite să conecteze toate echipamentele tale esențiale, în vreme ce HDMI 2.0b îți permite să te bucuri de filme și jocuri pe un monitor sau televizor 4K cu frecvențe de până la 60 Hz. Ethernet-ul Gigabit încorporat are și el latențe scăzute pentru jocurile multiplayer competitive.