HomeStiriProtejează-ți ochii cu monitoarele ASUS cu Ultra-low Blue Light

Protejează-ți ochii cu monitoarele ASUS cu Ultra-low Blue Light

 

asus-ultralow-blue-light

Stilul nostru de viață digital presupune numeroase riscuri legate de sănătate și în mod special de ochi. Lucrul în fața calculatorului de-a lungul unei zile crește semnificativ riscul apariției Sindromului de Utilizare a Calculatorului (Computer Vision Syndrome – CVS).

Tehnologia ASUS Eye Care a fost proiectată pentru a preveni simptomele CVS cauzate de utilizarea pe termen lung a calculatorului. Cu ajutorul tehnologiei ASUS Eye Care, monitoarele ASUS asigură o experiență de vizualizare foarte confortabilă, păstrându-ți ochii sănătoși în același timp.

computer-vision-syndrome

Tehnologia ASUS de Reducere a Emisiilor de Lumină Albastră

Cum îți poate afecta lumina albastră ochii?

Corneea, situată în partea din față a ochiului, este o membrană transparentă ce protejează irisul, pupila și camera anterioară a ochiului. Lumina traversează corneea și pupila înainte de a fi focalizată de către cristalin pe retină.

Cum afectează lumina albastră ochii?

Cum afectează lumina albastră ochii?

Lumina în spectru albastru-violet, cu o intensitate energetică ridicată și încadrată în banda îngustă de 415-455nm poate fi deosebit de periculoasă pentru ochi, în special pentru cristalin și retină. Banda de lumină albastră din spectrul luminos este mai încărcată energetic și poate penetra direct ochiul – rezultatul fiind anumite afecțiuni nedorite cum ar fi miopia și degenerarea maculară.

ASUS MG279Q

Monitorul ASUS MG279Q cu Ultra-Low Blue Light

Lumină albastră emisă de monitoare poate cauza afecțiuni ale ochilor, stress, dureri de cap și probleme legate de somn. Copiii sunt mai susceptibili la afecțiuni ale ochilor deoarece cristalinul acestora are o eficiență mai scăzută în filtrarea luminii albastre, crescând astfel riscul legat de degenerare maculară cauzată de vârstă.

pic_s2_02

Reducere a Emisiilor de Lumină Albastră – Filtru de Lumină Albastră

Cercetătorii ASUS au lucrat din greu pentru a determina procentajul corect de reducere al cantității de lumină albastră pentru diverse sarcini: cele mai recente Monitoare cu Tehnologie de Reducere a Emisiilor de Lumină Albastră de la ASUS dispun de un meniu OSD ce permite accesarea a patru setări diferite pentru Filtrele de Lumină Albastră direct pe ecran:

 • Nivel 0: Modul standard
 • Nivel 1: ideal pentru navigarea normală pe Internet, oferindu-ți un nivel excelent de reproducere al culorilor pentru imagini deosebit de realiste și transmutări minime de culoare.
  pic_s2_03
 • Nivel 2: ideal pentru vizionarea de fotografii și clipuri video, oferindu-ți imagini de calitate superioară perfect echilibrate.
  pic_s2_04
 • Nivel 3: îți permite să te bucuri de imagini cu aspect de hârtie reală, fiind varianta ideală pentru citit sau procesare de documente pe intervale lungi de timp.
  pic_s2_05
 • Nivel 4: ideal pentru mediile de utilizare cu lumină ambientală slabă.
  pic_s2_06

Vezi lista monitoarelor ASUS cu Tehnologie de Reducere a Emisiilor de Lumină Albastră certificate de către TÜV Rheinland.

Ce este tremurul de imagine?

Tremurul de imagine este cauzat de către ciclurile foarte rapide pornit/oprit ale sistemului de iluminare LED în timp ce acesta încearcă să mențină un nivel constant al luminozității ecranului. Tremurul de imagine este mai vizibil atunci când monitorul este setat la o valoare scăzută a luminozității.

pic_convenional

Cum îți poate afecta ochii tremurul de imagine?

Tremurul imaginii bombardează în mod constant ochiul uman cu o modificare drastică a nivelului luminozității. Aceste modificări în nivelul de intensitate luminoasă cauzează expansiunea și contracția pupilei, generând astfel o oboseală accentuată a ochilor, stress și dureri de cap.

pic_work

Tehnologia ASUS de Eliminare a Tremurului Imaginii

Tehnologia ASUS de Eliminare a Tremurului Imaginii utilizează o soluție de Ajustare Dinamică Inteligentă a Sistemului de Iluminare (Smart Dynamic Backlight Adjustment) pentru a reduce tremurul imaginilor și a oferi o experiență de vizionare cât mai confortabilă. Soluția de Ajustare Dinamică Inteligentă a Sistemului de Iluminare evită apariția nivelurilor foarte reduse de iluminare ce duc la activarea la viteze foarte ridicate a soluției de iluminare LED.

Monitoarele cu Tehnologie ASUS de Eliminare a Tremurului Imaginii te protejează împotriva oboselii ochilor, iritației și stress-ului. Această tehnologie îți permite să lucrezi cu ușurință, să te bucuri de jocurile favorite sau să urmărești clipuri video într-o manieră foarte confortabilă, timp de ore întregi.

pic_desk

Cum îți poate afecta un ecran lucios ochii?

Suprafețele foarte lucioase tind să reflecte lumina înapoi în mod direct, cauzând reflexii nedorite și miră. Acestea nu sunt doare deranjante, dar pot reprezenta chiar o sursă de oboseală și stress asupra ochilor.

pic_s3_01

Cum poate ajuta un ecran ASUS de standard A+ cu finisaj Anti-Reflex?

ASUS de standard A+ cu finisaj Anti-Reflex utilizează un finisaj mat pentru a disipa lumina reflectată, ceea ce te ajută să vezi mai ușor ce se întâmplă pe ecran și reduce în același timp oboseala ochilor. Ecranul reduce într-o manieră foarte eficientă toate reflecțiile nedorite în medii foarte luminoase, indiferent că este vorba despre lumină solară directă sau cea generată de către becuri fluorescente.

pic_s3_02

Ergonomia în utilizare joacă un rol foarte important

O postură incorectă în utilizarea PC-ului poate duce la o senzație de amorțeală a degetelor, dureri de cap și dureri ale spatelui, umerilor sau gâtului. În plus, poziționarea monitorului la o înălțime sau sub un unghi incorecte îți poate afecta ochii.

 • Imposibilitatea ajustării poziției monitorului pe orizontală poate duce la o poziție incorectă (ușor cocoșată) a utilizatorului pentru ca acesta să se bucure de o poziție de vizualizare ideală
 • Imposibilitatea rotirii monitorului îngreunează partajarea conținutului ecranului
 • Imposibilitatea ajustării înălțimii monitorului poate duce la o poziție incorectă în utilizare
 • Imposibilitatea pivotării monitorului pentru afișare în mod portret duce la dificultăți în vizionarea anumitor documente în întregime

Monitoarele ASUS sunt proiectate în mod ergonomic pentru confortul tău

Toate simptomele menționate mai sus pot fi reduse semnificativ sau înlăturate prin adoptarea unei poziții corporale corecte în timpul utilizării stației tale de lucru. Monitoarele ASUS se bucură de un design ergonomic inteligent, cu opțiuni pentru ajustarea poziției pe verticală, orizontală și lateral, oferindu-ți astfel poziția ideală de vizualizare, indiferent că navighezi pe Internet, vezi poze, urmărești filme sau lucrezi.

ASUS ProArt PA328Q 4K/UHD

ASUS ProArt PA328Q 4K/UHD

Sugestii pentru o poziționare perfectă în raport cu monitorul

 • Ajustează poziția pe verticală a monitorului astfel încât monitorul să fie la nivelul ochilor tăi (sau ușor dedesubt).
 • Înclină monitorul ușor înapoi astfel încât să te uiți în jos la ecran, mai degrabă decât în sus – astfel, vei reduce semnificativ stresul asupra mușchilor gâtului.
 • Plasează monitorul la aproximativ o lungime de braț distanță.

Aflați mai multe despre noile generații de monitoare ASUS accesând microsite-ul: http://www.asus.com/Microsite/2015/display/eye_care_technology/

ASUS a anunțat recent că 26 dintre monitoarele sale au fost certificate de TÜV Rheinland pentru emisia redusă de lumină albastră.