HomeStiriPlaca video Republic of Gamers Ares III a ajuns în România
ROG Ares III

Placa video Republic of Gamers Ares III a ajuns în România

Republic of Gamers (ROG) a lansat ediția limitată Ares III – cea mai rapidă placă video din lume, răcită cu apă, ce are un profil subțire single-slot. Aceasta este motorizată de două unități AMD Radeon Hawaii XT R9 290X, supratactate din fabrică la 1030MHz. Beneficiind de 8GB de memorie video cu o frecvență de 5000MHz, ROG Ares III oferă performanțe extraordinare. În testul 3DMark Fire Strike Extreme, acest monstru a rulat cu 15% mai rapid și a redat Battlefield 4 la un framerate cu 33% mai mare decât GTX Titan Z, la rezoluție 4K Ultra High Definition (3840×2160 pixeli).

Dispunând de un bloc de răcire confecționat manual, ROG Ares III are un sistem de răcire pe apă ce oferă temperaturi cu 25% mai joase decât modelul de referință Radeon R9 295X2. ROG Ares III este fabricat pe baza componentelor ASUS Super Alloy Power, pentru o durabilitate îmbunătățită și vine cu GPU Tweak pentru overclocking și streaming online, simplu și flexibil.

Măiestrie inginerească pentru o placă în ediție limitată

Concepută cu meticulozitate și fabricată cu mare atenție la detalii, ROG Ares III include elemente premium de design cum ar fi forma sveltă și blocul de răcire EK, ce este produs manual pentru o prindere precisă pe placă. Această placă video, răcită cu apă, funcționează la temperaturi cu 25% mai joase decât modelul de referință R9 295X2. În benchmarkul Fire Strike Extreme, ROG Ares III rulează cu 15% mai rapid decât GTX Titan Z. La rezoluție 4K Ultra High Definition (3840×2160), aceasta rulează Battlefield 4 la un framerate incredibil, cu 33% mai ridicat. Placa ROG Ares III a fost fabricată într-un număr limitat, de numai 500 de exemplare, fiind un model de colecție.

ROG Ares III

ROG Ares III

Digi+ VRM, condensatori solizi și Super Alloy Power cu 16 faze

ROG Ares III dispune de regulatorul de tensiune (VRM) Digi+ cu 16 faze și condensatorii solizi 10K, fabricați în Japonia, reducând zgomotul alimentării cu până la 30% și îmbunătățind eficiența energetică cu 15%, comparativ cu modelul de referință Radeon R9 295X cu 12 faze. Digi+ VRM lărgește toleranța pentru modulația tensiunii și îmbunătățește stabilitatea generală, crescând potențialul de overclocking.

GPU Tweak cu temă ROG și utilitar pentru streaming

ROG Ares III este livrat cu GPU Tweak, un instrument exclusiv ASUS ce le permite utilizatorilor să stoarcă ultima picătură de performanță din placa lor. GPU Tweak oferă posibilitatea de a controla cu finețe frecvențele, tensiunile, performanța ventilatoarelor și multe altele, în timp real, cu ajutorul unei interfețe intuitive, astfel încât overclockingul să fie cât mai simplu și cât mai sigur. GPU Tweak include, de asemenea, un instrument pentru streaming ce permite utilizatorilor să partajeze acțiunea pe ecran, în timp real, fiind posibilă urmărirea jocului de către alte persoane. Este posibilă adăugarea unui titlu la fereastra de streaming, alături de un text dinamic, fotografii și imagini de la webcam.

Placa video Republic of Gamers Ares III este disponibilă în România la un preț aproximativ de 7700 lei (TVA inclusiv).

Specificații ROG Ares III

Denumire ARESIII-8GD5
Motor grafic AMD Radeon R9 290X x2
Interfață PCI Express 3.0
OpenGL OpenGL 4.4
Memorie video 8GB GDDR5
micro SD
Frecvență nucleu 1030MHz
Frecvență memorii 5000MHz
Interfață memorii 512-biți x2
micro SD
Rezoluție digitală maximă 4096 x 2160 pixeli
Ieșire DVI 1 x Native Dual-link DVI-D
Ieșire HDMI 1 x Native HDMI
Conpatibilă HDCP Yes
DisplayPort 1 x Native DisplayPort 1.2
Adaptoare/cabluri 3 x Cablu alimentare
1 x Cupon AMD Radeon Gold Reward
2 x Montaje cu filet G1/4
1 x Flash ROG 8GB USB
Software Utilitare și drivere ASUS
GPU Tweak
Dimensiuni 5.67 x 11.81 inci