HomeStiriOverclocking cu ROG CROSSHAIR VI HERO și AMD RYZEN 7 1800X
ROG CROSSHAIR VI HERO

Overclocking cu ROG CROSSHAIR VI HERO și AMD RYZEN 7 1800X

Calculatoarele construite cu ajutorul plăcilor de bază cu chipset X370 și socket AM4 sunt tot mai dorite de fanii AMD, care văd în acestea un competitor puternic pentru Intel. Adevărul este că AMD a făcut o mișcare îndrăzneață și au lansat procesoare puternice la prețuri mai bune decât cele ale competiției. Un sistem construit pe baza chipseturilor AMD poate fi mai puternic decât unul Intel pentru care s-a cheltuit aceeași sumă.

J.J. Guerrero, prezentator al canalului Youtube ASUS North America, a realizat un tutorial de overclocking folosind o placă de bază ROG CROSSHAIR VI HERO și un procesor AMD RYZEN 7 1800X. Utilizatorii pot profita de avantajele oferite de plăcile de bază din seria ROG și de BIOS-ul complex al acestora, care permite setarea cu precizie a parametrilor ce cresc performanțele sistemului.

Tensiunile de alimentare, frecvențele de lucru și latențele pot fi ajustate astfel încât să fie atinse performanțe năucitoare în cele mai noi jocuri.

Fiecare utilizator ce a ales o placă de bază ROG CROSSHAIR VI HERO și AMD RYZEN 7 1800X poate duce procesorul la frecvența de 4.0GHz pentru toate cele opt nuclee.

Configurația sistemului construit a fost următoarea:

  • ROG CROSSHAIR VI HERO
  • AMD RYZEN 7 CPU 1800X
  • ASUS TURBO GTX 1080
  • CORSAIR Vengeance LPX DDR4 2400
  • Overclocking cu ASUS B350 & X370 Ryzen