HomeCum să...Înlătură zgomotul de fond cu Adobe Audition și ZenBook Pro

Înlătură zgomotul de fond cu Adobe Audition și ZenBook Pro

Utilizatorii ce au ales ZenBook Pro au de ce să fie mândri. Laptopul lor este performant, iar grafica NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti oferă suficientă putere pentru a rula aplicații grafice specializate precum Adobe Premiere Pro. Unitatea SSD PCIe de 1TB stochează tot materialul brut ce așteaptă să fie publicat într-o formă finală. Dacă materialele video ce tocmai au fost filmate sunt încântătoare, există posibilitatea ca zgomotul captat să nu fie cel bun. Îndepărtarea zgomotului de fond, pe care îl puteți auzi pe difuzoarele certificate Harmon Kardon poate fi făcută cu autorul Adobe Audition.

Pachetul Adobe Audition este oferit prin accesarea serviciului Creative Cloud. Deschiderea coloanei sonore și editarea în Audition se poate face foarte simplu prin click-dreapta pe linia de sunet din Premiere și efectarea unui click pe “Edit Clip in Adobe Audition”. Spre deosebire de Premiere, Audition rescrie sunetul, deci ar fi indicat să vă faceți o copie de rezervă a materialului original înainte de a începe.

Reducerea zgomotului

Prima categorie de optimizări audio ce se poate face este reducerea zgomotului de fundal. Acesta poate fi rezultatul rulării unui disc de vinil sau a distorsiunilor adăugate de un amplificator. Acesta poate eliminat complet selectându-se un prag de frecvență.

Adobe Audition

Adobe Audition

1. Prima dată selectați în clip o zonă de zgomot. Aceasta trebuie să fie o zonă liniștită, unde singurul zgomot care se aude este tocmai zgomotul de fundal pe care doriți să-l eliminați.
2. Dați click în meniu pe Effects/ Noise Reduction / Restoration și selectați procesul Hiss Reduction.
3. Click Capture pentru plafonul de zgomot
4. Mutați fereastra Hiss Reduction pentru a vedea cronologia în audition și mai apoi selectați unde doriți să aplicați reducerea.

Adobe Audition

Adobe Audition

5. Ajustați Noise Floor și Reduce prin glisare până când ați obținut optimizările dorite.
6. Apăsați Apply.

Acestea sunt cele două metode principale de reducere a zgomotului în Adobe Premiere Pro, însă există o mulțime de funcții incluse în Audition.

  • Adaptive Noise Reduction: Îndepărtează rapid zgomotul variabil.
  • Automatic Click Remover: Elimină rapid rapid clicurile simple.
  • Automatic Phase Correction: Corectează problemele avansate legate de alinierea incorectă
  • Click/Pop Eliminator: O funcție mai complexă pentru eliminarea distorsiunilor distincte.
  • DeHummer: O modalitate de a elimina zgomotul de fundal la anumite frecvențe, adesea cauzate de electronică.