HomeCum să...Fotografie în modul Pro cu ASUS ZenFone 5
Cameră ASUS Zenfone 5

Fotografie în modul Pro cu ASUS ZenFone 5

Camerele foto profesionale beneficiază de o mulțime de setări pe care fotografii cu experiență le pot ajusta astfel încât să obțină cadre spectaculoase în cele mai pretențioase scenarii. Fotografiile realizate pe timpul nopții, în condiții de poluare luminoasă, specifice marilor orașe, sunt cele mai solicitante. Un aparat foto profesional ar trebui să se descurce în aceste condiții grație senzorului mare și a obiectivului foto cu lentile generoase. Un asemenea set profesional este greu și voluminos și poate costa chiar și 5.000 de euro.

ASUS Zenfone 5 vs telefon obișnuit

ASUS Zenfone 5 – wide view

Este posibil ca un telefon de ultimă generație, precum ASUS ZenFone 5, să beneficieze de aceleași setări pe care le întâlniți pe un aparat foto profesional?!

ASUS ZenFone 5 are suport pentru fișierele foto în format RAW, adică un format brut, un fel de negativ digital ce urmează a fi procesat. Având la dispoziție acest format, utilizatorul va putea ajusta o mulțime de parametri într-o aplicație de editare grafică, cum ar fi Adobe Photoshop.

Aplicația pentru camerele foto le permite utilizatorilor să ajusteze sensibilitatea ISO, focusul manual, valoarea expunerii și balansul de alb, chiar și atunci când se face trecerea între cele două camere. Expunerea de lungă durată, de până la 32 de secunde, cu telefonul fixat pe trepied, oferă rezultate extraordinare dacă alegem setările corecte. Efectele vizuale și jocurile de lumini sunt fascinante, mai ales că ele sunt obținute cu ajutorul unui telefon mobil.

Fotografie în modul Pro cu ASUS ZenFone 5