HomeStiriCum să devii un creator de conținut – interviu cu Pala “Mantrousse”

Cum să devii un creator de conținut – interviu cu Pala “Mantrousse”

Ecosistemul digital, accesibil în orice colț al planetei prin intermediul Internetului, este un mediu al informației, precum și un mediu al conținutului video/audio/foto.

Creatorii de conținut digital, fotografii, graficienii, muzicienii sau chiar vloggerii au acum la dispoziție diverse platforme de distribuție a creațiilor lor și de monetizare a meterialelor create. Cea mai cunoscută platformă pentru vloggerii este Youtube, care oferă un comision proprietarului contului care reușește să adune cât mai mult public în fața monitoarelor. Pentru a câștiga bani prin intermediul Youtube trebuie să ai un cont deschis, să creezi videoclipuri interesante și să îndeplinești unele condiții cum ar fi un număr minim de vizionări în fiecare lună și minimum 1000 de abonați.

Pe lângă Youtube, există platforme pentru vânzarea de fotografii, de animații sau chiar pentru monetizarea bloggerilor și a jurnaliștilor independenți, cum ar fi Patreon.

Pentru a crea clipuri pe care să le distribuiți pe propriile canale de Youtube sau pe alte platforme aveți nevoie de o cameră video. Pentru început puteți folosi telefonul și un software simplu de editare video, însă pe parcurs vă puteți dezvolta achiziționând o cameră performantă, lumini, microfon profesional și software-uri specializate pentru streaming și editare video profesionale, cum ar fi Adobe Premiere Pro. Dacă doriți să faceți emisiuni în direct cu mai mulți invitați veți avea nevoie de decoruri, mai multe camere video și un mixer video cu toate elementele de conectică solicitate.

Cine este Pala “Mantrousse” ?

Pala “Mantrousse” este un youtuber din Marea Britanie care creează și dezvoltă propriile clipuri. Pala este urmărit în prezent de 468.000 de abonați și a strâns aproape 100 de milioane de afișări.

În interviul de mai jos, Pala “Mantrousse” ne explică câteva dintre secretele succesului său.

Interviu cu Pala “Mantrousse” – episodul 1