HomeTehnologiiCum funcționează accelerarea AI pe telefoanele ZenFone
Ai Boost

Cum funcționează accelerarea AI pe telefoanele ZenFone

Noile telefoanele vin cu cantități uriașe de memorie RAM și suficient spațiu în memoria flash astfel încât să rămână tot timpul spațiu liber pentru cache, citirea și scrierea altor date. Atunci când funcționarea telefonului este greoaie din cauza aplicațiilor neoptimizate, apare Inteligența Artificială care analizează numeroși parametri și trece la eliminarea proceselor ce blochează fluxurile obișnuite de lucru. ZenFone 6 este un telefon de ultimă generație ce îi conferă utilizatorului atuurile celor mai noi tehnologii din industrie și face acest lucru prin funcții ascunse uneori de ochii utilizatorului. ZenFone își menține memoria liberă prin alocarea din start a unor resurse suplimentare.

Ce este AI Boost?

AI Boost alocă resursele dispozitivului pentru a optimiza performanța sistemului și pentru a vă îmbunătăți experiențele cu privire la jocurile și aplicațiile care utilizează intens telefonul. Puteți găsi pictograma de comenzi rapide AI Boost în meniul de Setări Rapide.

Cu această comandă rapidă puteți activa/dezactiva AI Boost. De restul se ocupă algoritmii avansați implementați de ASUS.

Facilitatea AI Boost a fost adăugată în interfața telefoanelor ASUS odată cu versiunea ZenUI 5. Ea poate fi întâlnită și pe generația de telefoane ZenFone 5 / 5Z.

ZenFone 6 are la bază cea mai recentă platformă mobilă Qualcomm Snapdragon 855, cu procesor octa core pe 7nm la 2.8GHz și până la 8GB memorie RAM. Chipsetul Snapdragon 855 oferă o creștere de până la 45% a performanței procesorului și randare grafică de până la 20% mai rapidă comparativ cu generația precedentă. Totul este posibil datorită proceselor fine de fabricație și a numeroaselor optimizări ce contribuie la o mai bună eficiență energetică.