HomeCampanii si concursuriCum a fost la ASUS Modding Cup 2016?!
Finaliști ASUS Modding Cup 2016

Cum a fost la ASUS Modding Cup 2016?!

Finala ASUS Modding Cup 2016 a reunit într-o atmosferă prietenească câteva echipe cu adevărat pasionate. Proiectele prezentate sâmbătă, 30 iulie 2016, în clubul B52 din București, reflectă atât imaginația acestora cât și munca depusă pentru punerea în operă a sistemelor.

Multe dintre aceste PC-uri au necesitat lucrări realizate manual, altele au avut nevoie de investiții majore în sisteme de răcire complexe.

Finaliști ASUS Modding Cup 2016

Finaliști ASUS Modding Cup 2016

Câștigătorul finalei ASUS Modding Cup 2016 a fost desemnat proiectul „10th Element” construit de Papa Jock & Arassel. Echipa ce s-a clasat pe primul loc a primit un voucher de cumpărături în valoare de 1000USD, cu ajutorul căruia vor putea să-și achiziționeze produse ASUS.

10th Element

10th Element

Proiectul Skw911 s-a clasat pe locul doi în cadrul finalei ASUS Modding Cup 2016.

Proiectul Skw911 a început cu ceva timp în urmă, când am primit un sistem de water-cooling de la un computer defect. Atunci mi-a venit ideea de a îmi face o carcasă custom ca să se vadă sistemul de răcire. După o scurtă căutare de modding pc pe internet, am văzut varianta de wall mount pc și m-am decis să încerc ceva de acest gen. Am măsurat locul disponibil pe perete, am facut rost de o placă de pal, de niște ștraifuri de plexiglas, am cumpărat un autocolant negru, imitatie de carbon și m-am apucat de treabă.

Skw911

Skw911

Lucrurile nu au fost la fel de simple pentru Luca Stirbat și proiectul său proiectul Adventure Time.

Odată ce am auzit de concurs ne-am apucat de muncă. Inițial am pornit cu tema show-ului de desense animate “Adventure Time” însă într-o seară atelierul nostru a fost inundat iar carcasa noastra, ce se usca pe jos, a fost ruinată. Descurajați, nu am mai continuat proiectul.

La ora 4, pe 29 iulie, am primit un telefon. “Sunteți pregatiti pentru finala de mâine? Ați citit email-ul, nu?”. La ora 5 toată echipa era gata de acțiune în atelier. Mai aveam 18 ore de muncă și trebuia să construim un calculator de la 0, spune Luca Stirbat în prezentarea sa.

ASUS România i-a premiat pe finaliști cu vouchere de cumpărături. Primul loc a fost premiat cu un voucher în valoare de 1.000 USD (inclusiv TVA) pentru achiziția de produse ASUS. Locurile 2 și 3 au primit vouchere în valoare de 750 USD, respectiv 500 USD. La toate acestea se adaugă un premiu de popularitate (acordat pe Facebook) constând într-un voucher în valoare de 400 USD (inclusiv TVA) pentru achiziția de produse ASUS.