HomeStiriASUS Transformer Book – surprinzător și elegant
ASUS Transformer Book

ASUS Transformer Book – surprinzător și elegant

Produsele cu un design deosebit și utilitate ridicată sunt cele mai căutate de public. ASUS a reușit să îmbine un ultrabook elegant cu o tabletă generoasă într-o formă fină de aluminiu.

Portabilul se poate desface în două părți, mai precis ecranul se detașează de tastatură și poate funcționa întocmai ca o tabletă. Pe partea laterala stângă a tastaturii veți găsi: două LED-uri indicatoare pentru unitatea de stocare și alimentare, un cititor SD și un conector magnetic proprietar pentru alimentator. Pe latera dreaptă sunt amplasate: mufa RJ-45 cu un capac ce minimizează spațiul expus, două porturi USB și un al treilea conector. Suprafața pad-ului este suficient de mare pentru a da senzația de confort iar nuanța cromatică este potrivită perfect cu aluminiul carcasei.

Tastatura iluminată cu LED-uri dispune de butoane cu suprafață mărită și cursă scurtă. Senzația tactilă este plăcută iar zona în care vă sprijiniți podul palmei dă o senzație de rece specifică metalului. ASUS a conceput un sistem special de răcire pentru aceste portabile, drept urmare nu veți simți căldura componentelor interne atunci când folosiți portabilul. Căldura este eliminată prin carcasa metalică ce oferă o suprafață mare de dispersie a căldurii și pe la baza ecranului unde există o fantă bine-ascunsă.

ASUS Transformer Book concept și design

Ecranul poate fi considerat un dispozitiv de sine stătător odată ce are funcționalitatea unei tablete. Dimensiunile mari și grosimea redusă, alături de capacul spate din aluminiu consolidează percepția unei tablete slim.

ASUS Transformer Book

ASUS Transformer Book

În construcția noului Transformer Book TX300C, ASUS a mutat conponentele principale în spatele ecranului. Astfel că răcirea procesorului trebuia realizată în mod diferit față de un notebook tradițional. Ecranul-tabletă prezintă în partea din spate o grilă de răcire prin care este eliminată căldura interioară.

O bună parte dintre conexiuni au fost mutate pe cele patru laturi ale ecranului. În momentul în care este conectat la tastatura dock, conectorii de la bază sunt ascunșii privirii, acesta fiind un artificiu destul de inteligent adoptat de inginerii ASUS. La baza ecranului utilizatorul va găsi un cititor microSD, conectorul pentru alimentare și un conector proprietar care comunică cu tastatura dock.

Prezentare ASUS Transformer Book