HomeStiriASUS te conectează cu tehnologia

ASUS te conectează cu tehnologia

Internetul nu mai este un simplu mediu pentru distribuirea unor informații introduse de programatori și operatori. Rețeaua globală tinde să se transforme într-un mediu în care obiectele inteligente pot comunica și pot schimba informații.

Internetul Obiectelor (Internet of Things), ce se bazează pe ideea de comunicare a obiectelor printr-o conexiune la internet, în scopul monitorizării sau comandării lor de la distanţă va deveni o realitate odată cu noile produse electronice inteligente.

asus-belinked-6196

BeLinked facilitează prezentarea în faţa studenților de la facultățile cu profil tehnic a tendințelor informatice actuale și a modului în care se poate anticipa interconectarea dintre persoane, dispozitive electronice și aplicații, în viitorul apropiat.

În cadrul conferinţelor desfășurate în perioada 28-29 aprilie, studenţilor le-a fost oferită o imagine de ansamblu asupra conceptului Internet of things, urmand ca în cadrul workshopului din 12-16 mai studenții români împreună cu studenții străini să lucreze în echipe mixte la aplicaţia Adoptă o floare!

Workshop BeLinked

ASUS susține evenimentul și participă activ la dezvoltarea Internet of things. Produsele electronice oferite de companie sunt pregătite pentru noul concept iar mediul cloud contribuie și mai mult la distribuția globală a informațiilor. Cu ocazia evenimentului, ASUS a prezentat noul laptop Transformer Book T100, un model compact, conceput în mod special pentru a fi pe placul studenților.

„ASUS Transformer Book T100 răspunde cerințelor de productivitate și mobilitate ale celor care activează în domeniul online, fiind accesibil unui public larg.”, spunea Liviu Marica, PR & Marketing Manager ASUS România.

ASUS susține Internet of things – Galerie Foto

ASUS Transformer Book T100 este motorizat de procesorul Intel Atom Bay Trail-T Z3740 cu patru nuclee, tactate la frecvența de 1.86GHz. Acesta oferă suficientă putere de calcul în condițiile unui consum energetic redus. Laptopul stochează datele pe o memorie flash de 64GB ce poate fi extinsă cu ajutorul unui card microSD. Cei care vor mai mult spațiu de stocare pot apela la serviciile cloud oferite de ASUS.