HomeStiriRepublic of Gamers anunță Poseidon GTX 980
ROG Poseidon GTX 980

Republic of Gamers anunță Poseidon GTX 980

Republic of Gamers (ROG) prezintă în România Poseidon GTX 980 cu DirectCU H2O, o nouă placă video cu o soluție termică hibridă, ce oferă o răcire extrem de eficientă atât cu apă, cât și cu aer. Placa video este motorizată de cea mai nouă unitate de procesare grafică NVIDIA GeForce GTX 980. Cu răcirea DirectCU H2O pe placă, oferind utilizatorilor abilitatea de răcire atât cu apă cât și cu aer, ROG Poseidon GTX 980 atinge temperaturi în lucru cu 27°C mai joase decât designul de referință. Acest fapt se traduce în performanțe cu 10% mai ridicate în Watch Dogs și cu 7% mai bune în Battlefield 4.

Acceleratorul video ROG Poseidon GTX 980 integrează tehnologii și inovații ROG, precum cele două ventilatoare protejate împotriva prafului pentru creșterea longevității, elementele de răcire turnate sub presiune pentru îmbunătățirea răcirii în zona tranzistorilor MOSFET, regulatoarele de tensiune Digi+ (VRM) cu condensatori solizi pentru stabilitate incredibilă și durată de viață de 5 ori mai mare.

Modelul ROG Poseidon GTX 980 vine echipat cu trei conexiuni native DisplayPort ce suportă NVIDIA G-SYNC, lăsând utilizatorii să alăture trei monitoare pentru un mediu de joc captivant. Noua placă vine cu GPU Tweak, un utilitar software ce stoarce maximum de performanță de la GPU, setările grafice în timp real și streamingul live fiind acum mai ușoare ca niciodată.

ROG Poseidon GTX 980

ROG Poseidon GTX 980

Tehnologie exclusivistă DirectCU H2O pentru temperaturi de două ori mai joase și performanțe de trei ori mai silențioase
ROG Poseidon GTX 980 este asezonat cu tehnologia exclusivă DirectCU H2O, care combină aerul și canalele de apă pentru a furniza flexibilitate și răcire ultra-eficientă. O cameră de vapori se află în contact direct cu nucleul grafic pentru eliminarea mai rapidă a căldurii, în timp ce conductele din cupru și lamele extinse transferă mai departe căldura, menținând temperatura scăzută. Atunci când funcționează răcirea cu apă, ROG Poseidon GTX 980 atinge temperaturi cu 27°C mai joase decât cele ale modelului de referință. Mai mult, având conducte standard G¼-inci, cu filet, ROG Poseidon GTX 980 poate folosi sistemele de răcire cu apă deja existente. Noua placă dispune de ventilatoare protejate împotriva prafului ce răcesc mai bine, sunt mai silențioase și au o durată mai mare de viață.

Rezistența sporită a plăcii ROG Poseidon GTX 980 împotriva depunerii de praf înseamnă o durată de viață de până la 25% mai mare față de modelele de referință.

O construcție robustă menită să dureze

Inginerii ASUS au conceput placa video ROG Poseidon GTX 980 pentru o funcționare neîntreruptă. Placa include exclusivul Digi+ VRM cu tehnologie Super Alloy Power. Condensatorii solizi negri, bobinele Super Alloy Power cu miez dur și tranzistorii MOSFET întăriți, ce rezistă mai bine solicitărilor și temperaturilor ridicate datorită materialelor speciale, crescând totodată fiabilitatea și durata de viață de până la cinci ori. Regulatorul de tensiune Digi+ VRM asigură spațiul necesar pentru setările experimentale la un nivel de neegalat. ROG Poseidon GTX 980 beneficiază, de asemenea, de o placă metalică din aliaj de aluminiu și o armură turnată sub presiune cu paduri termice, prevenind îndoirea și îmbunătățind răcirea în zonele unde sunt amplasate memoriile și tranzistorii MOSFET.

Putere imensă pentru jocuri

ROG Poseidon GTX 980 include GPU Tweak, un instrument software exclusiv ce permite controlul simplu, rapid și sigur asupra frecvențelor memoriilor, vitezelor ventilatoarelor și valorilor de consum, permițând împingerea la limite a plăcii grafice. Funcția GPU Tweak Streaming oferă posibilitatea de a transmite live pe internet acțiunea desfășurată pe ecran, astfel încât alți utilizatori să vadă desfășurarea jocului. Pe lângă performanțele de invidiat, ROG Poseidon GTX 980 arată incredibil, având lumini LED roșii ce pulsează atunci când placa este activă.

Preț și disponibilitate

Placa video ROG Poseidon GTX 980 va fi disponibilă în România până la sfârșitul acestui an la prețul de 2700 lei (TVA inclus).

Specificații ROG Poseidon GTX 980

  • NVIDIA GeForce GTX 980
  • PCI Express 3.0
  • Memorie 4GB GDDR5
  • Frecvență boost 1279 MHz
  • 2048 nuclee CUDA
  • Frecvență memorii 7010 MHz
  • Interfață memorii 256-biți
  • Ieșire 1 x Native Dual-link DVI-I
  • Ieșire 1 x HDMI 2.0
  • Ieșire 3 x Native DisplayPort 1.2