HomeStiriRepublic of Gamers lansează noul desktop compact GR8 II
ROG GR8 II

Republic of Gamers lansează noul desktop compact GR8 II

Republic of Gamers (ROG) a lansat noul GR8 II, un desktop de gaming foarte compact, cu un volum de 4 litri, conceput să îndeplinească cerințele oricărui gamer. În momentul de față, acesta este cel mai mic PC din lume compatibil cu tehnologia VR și integrează cea mai avansată grafică din clasa sa, grație unei soluții video modificate ASUS GeForce GTX 1060 de nivel desktop.

GR8 II este motorizat de procesoarele Intel Core i7 (‘Kaby Lake’) din generația a șaptea, modele de nivel desktop cu un TDP de 65W și dispune de până la 32GB memorie RAM DDR4 pentru a rula fluid cele mai noi jocuri din categoria AAA.

GR8 II are un design prietenos cu noile dispozitive de realitate virtuală, beneficiind de două porturi HDMI pentru a conecta simultan atât casca VR cât și monitorul. Sistemul de răcire special conceput furnizează stabilitate desktopului în timpul sesiunilor maraton de gaming, în timp ce funcțiile prietenoase cu utilizatorul, precum Intel Gigabit Ethernet și tehnologiile exclusive ROG: SupremeFX, Sonic Studio III, Sonic Radar III și GameFirst IV oferă o experiență unică. Desktopul integrează iluminatul ASUS Aura Sync, cu 12 moduri de sincronizare și o varietate de periferice ROG compatibile, pentru milioane de opțiuni.

Cel mai mic PC construit pentru VR

ROG GR8 este un PC de dimensiunile unei console pentru jocuri maraton și o experiență VR incredibilă. Acesta redefinește gamingul pe PC, permițând utilizatorilor să se bucure de avantajele unui sistem desktop oriunde s-ar duce. Noul model profită de componentele desktop miniaturizate, ce includ placa grafică ASUS GeForce GTX 1060, memoriile RAM DDR4 de 32GB și procesoarele Intel Core i7 din a șaptea generație, cu un TDP de 65W.

ROG GR8 II

ROG GR8 II

Placa video ASUS GeForce GTX 1060 modificată de ASUS oferă modelului GR8 II cea mai avansată soluție grafică din clasa sa. Acceleratorul grafic oferă performanțe de trei ori mai ridicate, comparativ cu vechea generație și rezultate superioare în grafica virtuală. În teste, GR8 II a funcționat cu 47% mai bine decât un sistem similar echipat cu GTX 960 și cu 10% mai bine decât un PC cu GTX 970. Acesta a rulat Overwatch la rezoluție 2K și FullHD cu un framerate mediu de 70fps.

A șaptea generație de procesoare Intel Core i7 furnizează un nivel nemaiîntâlnit al performanțelor, în gaming și în activitățile multi-tasking, cu o creștere de 8% față de vechea generație și o reducere a latențelor în jocurile VR. GR8 II a fost testat intens pentru a se asigura faptul că îndeplinește specificațiile cerute de Oculus Rift. Acesta are un design prietenos, cu două porturi HDMI prin care se poate conecta simultan atât casca VR, cât și monitorul.

Jucătorii pot configura până la două monitoare cu HDMI pentru streamingul prin Twitch sau se pot juca pe configurații formate din trei monitoare HD apelând și la portul DisplayPort. Mai mult, GR8 II suportă monitoare 4K UHD (3840 x 2160) și dispune de tehnologia NVIDIA G-SYNC. Aceasta din urmă sincronizează rata de refresh a ecranului cu cea a plăcii video GeForce GTX, integrate în GR8 II, pentru a minimiza latențele, fragmentarea și ruperea cadrelor, oferind efecte vizuale cât mai fluide.

ROG GR8 II

ROG GR8 II

Compact, design inspirat de vehiculele spațiale și iluminare Aura RGB

ROG GR8 II dispune de o carcasă stilată cu un volum de numai 4 litri, ideală pentru orice încăpere și poate fi conectat la un televizor de diagonală mare. Acesta este suficient de compact pentru a fi transportat la un LAN party. GR8 II integrează sistemul de iluminare Aura Sync LED în trei zone ale părții frontale. Luminile Aura Sync RGB aduc un nou nivel de personalizare, oferind 10 efecte luminoase și 12 moduri de sincronizare cu perifericele ROG, incluzând mousi și tastaturi.

O paletă de culori ce însumează 8 milioane de culori îi lasă pe utilizatori să-și croiască ambianța ce reflectă cel mai bine jocul de pe ecran. ROG GR8 II afișează un design conturat, mat, inspirat de vehiculele spațiale. Unghiurile rotunjite ale panourilor laterale, culorile Plasma Copper ale cadrului central și logo-ul ROG de pe lateral sunt elemente estetice care surprind într-un mod plăcut, modelul remarcându-se în fața altor desktopuri.

Răcire specială pentru gaming non-stop

ROG GR8 II are un sistem de răcire special, cu un flux de aer optimizat, heatpipe-uri de cupru și două ventilatoare pentru a evacua căldura în afara sistemului. Grilele concepute ingenios și camerele dedicate pentru procesor și placa grafică furnizează fluxul optim de aer pentru fiecare componentă, pentru performanțe stabile și sesiuni maraton de gaming.

ROG GR8 II

ROG GR8 II – Conectori

ROG GR8 II absoarbe mai puțin de 30W în regim de așteptare, iar performanțele sunt oferite într-un mod silențios, cu un nivel al zgomotului de 23dB în idle – cu 24% mai silențios decât un desktop turn. ROG GR8 II poate fi configurat cu unități SSD M.2 PCI Express sau SATA și un hard disk de 2.5 inci oferind atât viteză prin intermediul M.2, cât și capacitate mare de stocare oferită de HDD-ul de 2.5 inci. Simpla glisare a capacelor laterale oferă acces la stocarea HDD/SSD de 2.5 inci pentru un upgrade rapid.

Funcții exclusive ROG

ROG GR8 II pune la dispoziția utilizatorilor modulul audio ROG SupremeFX pentru un sunet imersiv în jocuri. Sonic Studio III are o nouă funcție pentru transmisia online, în timp ce Sonic Radar III este un motor audio evoluat ce procesează sunetele cu acuratețe mai mare ca niciodată. Pe lângă acestea, GR8 II este dotat cu cel mai recent modul Intel Ethernet (I219-V) ce promite jocuri mai fluide în rețea. Modulul Wi-Fi 802.11ac din noua generație, 2×2 dual-band, cu antene pentru frecvențele de 2.4/5GHz oferă viteze de transfer de până la 867Mbps, iar cea mai nouă tehnologie MIMO garantează că fiecare utilizator va experimenta cele mai rapide viteze wireless și online.

GR8 II are toate dotările necesare pentru conectarea perifericelor de gaming. Porturile reversibile USB 3.1 Gen 2 oferă o modalitate simplă de acces și viteze de până la 10Gbps — astfel că transferul unui film de 2GB poate dura două secunde. Modulul Wi-Fi 802.11ac super stabil furnizează un semnal puternic și înregistrează viteze de trei ori mai mari ca standardele Wi-Fi precedente. Modulul Bluetooth 4.2 conectează în cel mai convenabil desktopul GR8 II și dispozitivele mobile, oferind mai multă flexibilitate.

Prețuri și disponibilitate

ROG GR8 II este disponibil pe piața românească în diverse configurații, prețurile pornind de la aproximativ 5400 lei (TVA inclusiv).

Prezentare video ROG GR8 II:

Specificații tehnice ROG GR8 II

Procesor Generația a 7-a de procesoare desktop Intel® Core™ i7-7700/i5-7400 65W
Generația a 6-a de procesoare desktop Intel® Core™ i7-6700/i5-6400 65W
Sistem de operare Windows 10 / fără SO
Chipset Intel® H110
Placă video NVIDIA® GeForce® GTX 1060 (capabilă de VR)
Memorie RAM Memorie DDR4 (până la 32GB)
2 x SO-DIMM
Stocare 1 x 2.5-in SATA 6Gbps 7200rpm SSD/HDD; până la 1TB
1 x M.2 SSD; până la 512GB
Wireless Intel 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi
Bluetooth® 4.2
LAN Intel® Gigabit Ethernet
Conectivitate Frontal:
1 x intrare căști
1 x intrare microfon
2 x USB 3.0 (unul cu USB Charger) În spate:
1 x ieșire audio de linie
1 x ieșire audio optică S/PDIF
2 x HDMI 2.0
1 x DisplayPort 1.4 cu suport G-SYNC
2 x USB 3.0
1 x USB 3.1 Type C
1 x USB 3.1 Type A
1 x RJ45 LAN
1 x 19V DC-in
1 x Kensington lock
Alimentare DC 19.5V, 11.8A, 230W
Dimensiuni 88 x 299 x 281.3mm
Greutate 4kg

Galerie foto ROG GR8 II