HomeStiriLansariASUS a prezentat laptopul ROG Zephyrus
ROG Zephyrus

ASUS a prezentat laptopul ROG Zephyrus

În premieră la nivel mondial, ASUS a prezentat portabilul ROG Zephyrus, cel mai subțire laptop de gaming din lume, motorizat de cea de a șaptea generație de procesoare Intel Core i7 (Kaby Lake) și de plăcile grafice NVIDIA GeForce GTX 1080. Zephyrus dispune de Windows 10 Creators Update, ce îmbunătățește performanța calculatoarelor de gaming prin noul Windows Game Mode, facilitând streamingul prin serviciul Beam de la Microsoft.

ROG Zephyrus

ROG Zephyrus

Având o grosime de numai 17,9 mm și o greutate de 2,24 kg, Zephyrus este suficient de ușor pentru a fi transportat oriunde ar fi nevoie de el. În ciuda faptului că este cel mai subțire laptop de gaming creat vreodată, acesta este foarte puternic. Beneficiind de configurații cu procesoare Intel Core i7-7700HQ și grafică NVIDIA GeForce GTX 1080, Zephyrus poate rula jocuri la rezoluție 4K. Poate fi echipat cu 24GB de memorie RAM DDR4-2400. Datele sunt stocate pe SSD-uri NVMe, capabile să transfere până la 3500 MB/s, cu capacități de până la 1TB, fiind pregătite pentru titlurile actuale și cele viitoare. Procesorul și accelaratorul grafic au câte un sistem de răcire dedicat, format din ventilator, radiator și heatpipe-uri. Având în vedere consumul mai mare de energie, accelaratorul grafic are încă un radiator dedicat. Ambele chipuri beneficiază de alte două heatpipe-uri pentru distribuția căldurii între cele două sisteme de răcire.

ROG Zephyrus poate afișa pe ecranul de 15,6 inci cu G-Sync cadre cu o frecvență de 120Hz, combinând rezoluția 1080p cu un framerate real de 120fps. Modulul G-Sync menține ecranul sincronizat cu acceleratorul grafic, eliminând rupturile de cadre și alterarea graficii, crescând performanța generală în jocuri.

ROG Zephyrus

ROG Zephyrus

Laptopul oferă o serie versatilă de conectori pentru un maximum de flexibilitate, incluzând aici cele patru porturi USB 3.1 Type A Gen 1, portul Type-C reversibil ce poate transfera date cu viteze de până la 40Gbps și ieșirile DisplayPort și HDMI 2.0 ce furnizează semnal video pentru ecranele de mari dimensiuni. Utilizatorii pot conecta la laptop căștile VR și controlerele aferente, bucurându-se de realitatea virtuală. Un cititor de carduri SD facilitează transferul fotografiilor realizate cu aparatele foto DSLR, ușurând munca pasionaților de fotografie.

ROG Zephyrus

ROG Zephyrus