HomeStiriASUS anunță placa de bază H97-Pro Gamer
ASUS H97-Pro Gamer

ASUS anunță placa de bază H97-Pro Gamer

ASUS a anunțat H97-Pro Gamer, o nouă placă de bază ATX ce le oferă pasionaților de jocuri conectivitate M.2 10Gibt/s și SATA Express, alături de tehnologiile de rețea Intel Gigabit Ethernet și GameFirst ll. H97-Pro Gamer beneficiază de SupremeFX pentru redarea unui sunet de calitate și de Sonic Radar ll, ce avantajează jucătorii în acțiunile first-person-shooter (FPS). Noua placă de bază include și Gamer’s Guardian, o colecție de componente alese în mod special pentru durabilitate și performanță.

Jocuri mai rapide în rețea

Modulul de rețea montat pe H97-Pro Gamer este motorizat de Intel Gigabit Ethernet. Are avantajul de a comunica direct cu procesorul Intel pentru a oferi un transfer rapid prin TCP (Transmission Control Protocol) și UDP (User Datagram Protocol), reducând cererea de procesare și îmbunătățind eficiența, lăsând mai multă putere la dispoziția jocului. Inginerii ASUS au calculat că Intel Gigabit Ethernet prelucrează pachetele UDP, ce sunt vitale pentru dinamica jocurilor online, de două ori mai repede decât tehnologiile LAN competitoare.

Placa H97-Pro Gamer dispune de GameFirst II, o tehnologie ASUS care reduce latențele, prioritizând traficul online generat de jocuri. Testele efectuate de inginerii ASUS au arătat că latențele sunt reduse semnificativ, durata unui ping fiind de până la opt ori mai mică atunci când GameFirst II este activat. Facilitatea EZ Mode le permite utilizatorilor ce nu dețin cunoștințe de specialitate să se bucure un gaming cu latențe reduse.

Stocare mai rapidă pentru jocuri

H97-Pro Gamer integrează cea mai rapidă soluție de transfer sub forma conectorilor SATA Express și M.2. SATA Express pentru viteze de până la 10Gbit/s, obținute de cele două linii PCI Express 2.0. Placa de bază este pregătită pentru următoarea generație de unități SSD rapide, oferindu-le jucătorilor mai multă viteză în accesarea datelor stocate.

ASUS H97-Pro Gamer

ASUS H97-Pro Gamer

Sunet superior în jocuri

Utilizatorii se pot bucura de un sunet perfect, cu un raport semnal/zgomot de 115dB, grație tehnologiei SupremeFX, ce îmbunătățește fiecare detaliu sonor. Chipsetul audio este izolat de interferențele electromagnetice (EMI) cu ajutorul unui scut protector, ce conservă integritatea semnalelor audio.

O linie roșie pentru ecranare separă componentele audio SupremeFX de restul plăcii de bază. Această combinație unică elimină efectiv interferențele asigurând o calitate audio fără cusur. Condensatorii audio ELNA adaugă un sunet mai cald și natural, întregind experiența audio.

SupremeFX integrează, de asemenea, un amplificator pentru căștile de înaltă fidelitate. Cu o impedanță de până la 300 Ohmi, sunetul este comparabil cu cel redat de o placă de sunet dedicată. H97-Pro Gamer beneficiază de Sonic Radar II, o tehnologie ASUS ce afișează în mod grafic și cu precizie poziția și originea sunetelor din joc. Această funcție conferă un avantaj celor ce rulează jocurile de tip FPS.

Durabilitate de excepție

Placa H97-Pro Gamer are la bază componente de înaltă calitate pentru o protecție de excepție. Sub titulatura ASUS Gamer’s Guardian sunt incluse siguranțe resetabile aflate pe placa de bază ce protejează porturile și DRAM-ul împotriva supra-tensiunii și a scurt-circuitului. Condensatorii solizi 10K, fabricați în Japonia, tolerează mai bine temperaturile înalte, mărind durata de viață a produsului.

ASUS H97-Pro Gamer

ASUS H97-Pro Gamer

ESD Guards, parte din Gamer’s Guardian, protejează activ porturile USB, conectorii audio și portul LAN împotriva descărcărilor electrostatice, componentele rezistând și mai mult.

H97-Pro Gamer oferă noul regulator de tensiune (VRM) DIGI+ pentru a îmbunătăți performanțele și pentru a crește eficiența și fiabilitatea. Panoul I/O din oțel inoxidabil poate rezista de trei ori mai mult timp comparativ cu panourile tradiționale.

ASUS H97-Pro Gamer

ASUS H97-Pro Gamer

Specificații ASUS H97-Pro Gamer

Socket procesor Socket LGA1150 pentru a patra și a cincea generație de procesoare Intel Core i7/ Core i5/ Core i3, Pentium și Celeron
Chipset Intel H97 Express
Memorie 4x DIMM, până la 32GB, DDR3 1600MHzSuportă Intel Extreme Memory Profile (XMP)
Sloturi extensie 1x PCI Express 3.0/2.0 x161 x PCI Express 2.0 x16 (x4 maximum)
2x PCI Express 2.0 x1
3x PCI
Grafică (VGA) Integrată Intel HD GraphicsSuport Multi-VGA: HDMI, DVI-D, RGB
Multi-GPU Tehnologie AMD quad-GPU CrossFireX
Conectivitate pentru unitățile de stocare 1x SATA Express
1x M.2 socket 3 (cu M key – suportă unități tip 2260/2280, în mod SATA și PCI Express)
4x SATA 6Gbit/s
Rețea Intel Gigabit Ethernet cu ASUS GameFirst II
USB 6x USB 3.0 (4 pe panoul din spate, 2 pe placă)
8x USB 2.0 (2 pe panoul din spate, 6 pe placă)
Audio SupremeFX Formula cu sunet pe 8 canale
Suportă: Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel MIC Jack-retasking
– Ieșire stereo 115dB SNR
– Condensatori audio ELNA premium
– Tehnologie SupremeFX Shielding
– Sonic Radar II
– Amplificator de căști
– Ieșire optică S/PDIF
Dimensiuni / factor ATX, 30.5cm x 24.4cm