HomeProduseLaptopuriASUS anunță disponibilitatea noilor laptopuri TUF Gaming FX505 și FX705
ASUS TUF Gaming FX505

ASUS anunță disponibilitatea noilor laptopuri TUF Gaming FX505 și FX705

ASUS anunță disponibilitatea noilor modele TUF Gaming FX505 și FX705, laptopuri de gaming cu durabilitate crescută, cu diagonala de 15,6 și 17,3 inci, ce au fost construite cu atenție pentru a îndeplini cerințele esențiale pentru gaming de top la un preț accesibil. FX505 și FX705 dispun de procesoare ce urcă în gamă până la Intel Core i7-8750H și soluție grafică până la NVIDIA GeForce GTX 1060, alături de ecranele NanoEdge cu o rată de reîmprospătare înaltă de 144Hz, sunet DTS surround și Wi-Fi de clasă gigabit.

FX505 și FX705 sunt construite pentru cursele de anduranță, având radiatoare independente și ventilatoare ce răcesc separat procesorul și nucleul grafic, tastatură cu comutatoare durabile și tuneluri de praf patentate ce furnizează performanțe și fiabilitate pe termen lung.

Premise pentru performanță

FX505 și FX705 au la bază procesoarele Intel Core i7-8750H din generația a opta, modele noi cu șase nuclee și 12 fire de execuție, capabile să ofere cea mai bună experiență în jocuri, precum și să ruleze multiple fire de execuție mult mai rapid decât generațiile precedente. Ambele modele dispun de acceleratoare grafice NVIDIA GeForce GTX până la GTX1060, capabile să susțină un framerate ridicat la rezoluție FHD. Capacitatea de până la 32GB de memorie RAM DDR4 2666MHz, unitatea SSD PCIe de până 512GB și stocarea hibridă SSHD FireCuda de 1TB asigură performanțe ridicate în mediul Windows și încărcarea rapidă a jocurilor.

Echipat cu lucrurile esențiale pentru gaming

Atât FX505 cât și FX705 beneficiază de ecrane NanoEdge de nivel IPS, cu rate de refresh de până la 144Hz, oferind efecte vizuale fluide și jocuri clare, fără blur. Panourile mate acoperă întreg spectrul de culoare sRGB și produc culori vii cu unghiuri largi de vizualizare. Design-ul NanoEdge are o ramă semnificativ mai subțire decât laptopurile tradiționale, oferind o experiență vizuală mai captivantă și o amprentă generală mai redusă. Tastele au o cursă amplă de 1.8mm și tehnologie exclusivă ASUS Overstroke ce ridică punctul de declanșare pentru a îmbunătăți răspunsul, oferindu-le simultan jucătorilor un timp de reacție mai scurt și o experiență mai plăcută. Inspirată de tastaturile de desktop, tastele sunt curbate, tastele direcționale sunt izolate și spațiile definite facilitează lucru cu tastele funcționale. Iluminarea este disponibilă în culori RGB, ce pot fi personalizate, sau în roșu pulsativ ce se potrivește cu accentele carcasei.

Sunetul joacă un rol important în livrarea unei experiențe de înaltă calitate și a unui gaming captivant. Grație tehnologiei DTS Headphone:X, profilurile prestabilite pentru jocuri, filme, muzică și sport pot produce experiențe audio personalizate pentru fiecare situație.

ASUS TUF Gaming FX705

ASUS TUF Gaming FX705

Asigurarea unei conexiuni stabile la internet, cu o latență scăzută, este un lucru aflat pe lista oricărui gamer. FX705GM dispune de porturi Ethernet gigabit pentru jocuri fără compromis, precum și cel mai nou Wi-Fi Intel Wave 2 802.11ac 2×2 MIMO capabil de conexiuni la viteze de până la 1.73Gbps către routerele compatibile.
Ambele serii de laptopuri au porturi HDMI pentru conectarea ecranelor suplimentare și câte două porturi USB 3.1 Gen 1 și unul USB 2.0 pentru periferice.

TUF – o construcție menită să reziste

Asemeni tuturor produselor TUF Gaming, FX505 și FX705 sunt construite să reziste solicitărilor ridicate de zi cu zi. Acestea sunt supuse unor încercări riguroase de calitate și durabilitate, care depășesc standardele din industrie și au depășit, de asemenea, cerințele standardului militar MIL-STD-810G pentru șocuri. Tastaturile HyperStrike, de pe ambele modele, utilizează comutatoare evaluate la 20 de milioane de apăsări. Carcasa ranforsată, cu design hexagonal la bază adaugă rigiditatea structurală pentru un plus de durabilitate.

Răcire superioară și durabilă

O răcire corespunzătoare este obligatorie pentru a obține totul de la un laptop de gaming. Pentru acest motiv, FX505 și FX705 dispun de sistemele HyperCool, cu ventilatoare independente și radiatoare pentru a răci procesorul și acceleratorul grafic în mod separat. Design-ul plasează, de asemenea, ventilatoarele direct sub tastatură și ajută la eliminarea căldurii, păstrând tastatura rece și confortabilă în timpul sesiunilor extinse de gaming. Grilele trapezoidale permit evacuarea unei cantități mai mari de aer prin partea din spate, îmbunătățind performanțele răcirii cu până la 25% față de alte soluții.

ASUS TUF Gaming FX505

ASUS TUF Gaming FX505

Performanțele răcirii pot fi alterate în timp prin acumulările de praf și particule care blochează scurgerea curenților de aer prin lamele: tunelurile de praf, patentate ASUS, ajută la ghidarea prafului și particulelor către canale separate, pentru a fi evacuate din sistem, păstrând lamelele curate pentru menținerea performanței pe termen lung.

Prețuri și disponibilitate

ASUS TUF Gaming FX505 este deja disponibil pe piața locală în configurații variate cu prețuri pornind de la aprox. 4000 lei (TVA inclusiv). Modelul FX705 va ajunge în România în luna decembrie, prețurile pornind de la aprox. 4250 lei (TVA inclusiv).