HomeStiriASUS a lansat routerul wireless RT-AC52U cu adaptorul USB-AC50
ASUS RT-AC52U

ASUS a lansat routerul wireless RT-AC52U cu adaptorul USB-AC50

ASUS a lansat mai multe echipamente de rețea fără fir, incluzând routerul RT-AC52U cu adaptor USB-AC50, routerul AC750 dual-band și adaptorul wireless AC450, ce oferă consumatorilor un upgrade instant la standardul Wi-Fi 802.11ac pentru viteze superioare de până la 733Mbit/s. Dispozitivul RT-AC52U susține conexiuni Wi-Fi simultane atât în banda de 2.4GHz cât și în cea de 5GHz. Acesta include o antenă concepută special să crească semnalul wireless până la 150%, comparativ cu alte routere competitoare.

Noul router RT-AC52U încorporează un port USB multifuncțional ce permite utilizatorilor să conecteze și să partajeze imprimanta, hard disk-ul sau modemul de date 3G/4G (HSPA+). Interfața poate fi utilizată și pentru a încărca dispozitivele mobile, cum ar fi telefoanele și tabletele. RT-AC52U oferă suport ASUS AiCloud pentru sincronizare, partajare și streaming, fiind însoțit de USB-AC50, un adaptor wireless 802.11ac ce lucrează în banda de 5GHz pentru conexiuni fără interferențe, la viteze de până la 433Mbit/s (AC450).

Conectivitate simultană dual-band, putere mare de transmisie și design suplu

Cele trei antene ale routerului RT-AC52U sunt integrate, menținându-se aspectul elegant al dispozitivului. Acestea lucrează simultan în benzile de 2.4GHz și 5GHz, dublând opțiunile de conectare wireless și potențialul de performanță. RT-AC52U este capabil să transmită și să recepționeze până la 300Mbit/s în banda de 2.4GHz și până la 433Mbit/s în banda de 5GHz – în mod simultan. Lățimea de bandă combinată de 733Mbit/s este un beneficiu major. Prin includerea adaptorului USB-AC50, utilizatorii se pot baza pe banda de 2.4GHz pentru sarcini zilnice cum ar fi navigarea pe internet și poșta electronică și să se bucure de o transmisie fără latențe pentru jocuri în banda de 5GHz, mai puțin congestionată.

ASUS RT-AC52U

ASUS RT-AC52U

Inginerii ASUS au dotat modelul RT-AC52U cu amplificatoare de înaltă putere pentru acoperire extinsă atât în interior cât și în exterior. Comparativ cu routerele 802.11ac concurente, RT-AC52U crește semnalul wireless cu până la 150%, extinzând acoperirea în toate colțurile casei, precum și în grădină.

Port USB multifuncțional pentru servere, partajare și sincronizare

Prin simpla inserție a unui hard disk USB, RT-AC52U devine un server pentru fișiere – unul care se poate extinde în cloud prin tehnologia ASUS AiCloud. Alternativ, utilizatorii pot atașa o imprimantă pe USB pentru a crea un server de imprimare prin partajarea dispozitivului către alți utilizatori. Portul USB este disponibil, de asemenea, pentru stick-urile 3G/4G ale operatorilor mobili, astfel încât utilizatorii să dețină două conexiuni (WAN) pe un singur router, echilibrând traficul și oferind totodată o conexiune de rezervă în cazul în care este întrerupt accesul la internet. Portul poate fi utilizat și pentru încărcarea dispozitivelor mobile, cum ar fi telefoanele sau tabletele, RT-AC52U devenind o stație de reîncărcare.

Sincronizare, partajare, streaming prin ASUS AiCloud

RT-AC52U oferă suport pentru ASUS AiCloud, o aplicație exclusivă ce transformă routerul într-un server cloud personal. Fișierele stocate în rețea, pe unitatea USB atașată sau în ASUS WebStorage pot fi sincronizate fără efort utilizând ASUS Smart Sync. Acestea pot fi partajate către prieteni, colegi sau membri ai familiei prin simpla trimitere a link-ului prin email, mesaj text sau rețelele sociale. Utilizatorii pot accesa datele prin interfața web AiCloud sau prin intermediul aplicației gratuite AiCloud pentru Android și iOS. AiCloud dispune de un nou mod de sincronizare router-către-router care sincronizează automat unitatea USB conectată către alte routere compatibile ASUS pentru partajarea ușoară a fișierelor.

Instalare simplă și flexibilitate cu ASUSWRT

Instalarea routerului RT-AC52U este extrem de simplă grație interfeței ASUSWRT ușor de folosit. Aceasta simplifică configurarea funcțiilor avansate cum ar fi prioritizarea QoS (quality-of-service) astfel încât utilizatorii să monitorizeze și să controleze lățimea de bandă pentru cele patru conexiuni Ethernet (LAN). Printre celelalte funcții ASUSWRT se numără: controlul parental, managementul dual WAN, maparea rețelei și partajarea imprimantei. RT-AC52U integrează chiar și un server VPN ușor de configurat prin ASUSWRT, astfel încât utilizatorii să poată configura accesul de la distanță.